• BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

Ali Koç: Köşeye sıkıştırılmış vaziyetteyiz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Nihat Bey (Özdemir) yok efendim 'Senin yerinde olsaydım imzalardım, ben kendi şirketimde imzalıyorum' diyor. Ben de hazine garantili borçları imzalarım. Kendi şirketindeki bütün işler hazine garantili" dedi.

SPOR 13.08.2020 07:25:00 0
Ali Koç: Köşeye sıkıştırılmış vaziyetteyiz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, harcama limitleri konusunda Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) ve başkanı Nihat Özdemir'e sert eleştirilerde bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfının Conrad İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koç, harcama limitleri konusunda, "Köşeye sıkıştırılmış vaziyetteyiz. 64'ten 18 milyona inmek mümkün değil. Bizde sözleşmeler var. Yükümlü olduğumuz. Sen bana diyorsun ki 'Her şeyi çıkar, gerekirse çöpe at, değerlileri değersizleştir, hiçbir pazarlık gücün kalmasın', olmayacak duaya amin dememiz isteniyor. Oyunculardan kurtulman gerekiyor, onlar da bunu bilecek. Maaşlarını alarak ayrılmak isteyecekler." dedi.

Bunun düzeltilmesi gerektiğini kaydeden Koç, "İki senede yaptığımız ortada. Çok ciddi kaynak yarattık, borç ödedik. Doğru istikametteyiz. Ters istikamete gidersek o zaman ikaz edin." ifadelerini kullandı.

Nihat Özdemir'in Fenerbahçe'nin Türkiye Bankalar Birliği ile yapılandırma imzalaması gerektiği yönündeki ifadelerine değinen Koç, "Stratejik bir açıklama. Devre arasında sınırlı kabul ettiler. Haksız fiile sebebiyet vermekten ciddi hukuki sonuçlara neden olacak süreçteyiz. Herkese aynı şekilde muamele yapman gerekiyor. Bankalar Birliği ile imzalamış kulüplere nasıl davranıyorsan diğer kulübe de aynı şekilde davranman gerekiyor." diye konuştu.

Limitler konusunda yapısal sorunlar olduğuna dikkati çeken Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her kulübün borçlu olduğu düşünülerek ona göre ayarlanmış. En karlı kulüp en düşük limiti alabiliyor. Bu da düzeltilecek ama kurul talimat ne derse onu uygulamak zorunda. Talimatnameyi değiştirecek yer federasyondur. Onlar da kendilerine has yöntem geliştirmişler. İşlerine geldiğinde '21 kulübün imzası olsun' diyorlar. Tamam olsun da senin ne işin var. 19 kulüp kabul etti, 2 kulüp kabul etmedi olmayacak mı? Sabırlıyız ama hazırlıklıyız."

Limitlere uyulmaması halinde uygulanacak yaptırımlardan birinin puan silme olduğunu hatırlatan Koç, "Bu sene lig bitti, bir takım bir puanla şampiyon oldu. Biten sezon inceleniyor, bir sıkıntı görülürse puan silmeye kadar cezalar var. Puan silme bir sonraki sezon uygulanıyor. Bir puanla şampiyon olmuşsun belki 3 puanın silinecek. Puan bir sonraki sezon siliniyor, burada da yapısal sorun var. Rekabet unsurları göz önünde bulundurup; işimize gelince omuz omuza vermek, işimize gelince oyun oynanırken kuralları değiştirmez düşüncesi bana göre son derece sığ bir mazeret şekli." ifadelerini kullandı.

"Komik şeyler"

TFF'nin Fenerbahçe'ye yönelik uygulamasının gerçekçi olmadığını belirten Koç, "Uygulanabilir değil, neresinden bakarsanız bakın kabul edilebilir de değil. Sadece bize has konu ana para bu sene hesaplamadan çıksın, zaten ödeyemiyorum. Nihat Bey (Özdemir) yok efendim 'Senin yerinde olsaydım imzalardım, ben kendi şirketimde imzalıyorum.' diyor. Ben de hazine garantili borçları imzalarım. Kendi şirketindeki bütün işler hazine garantili. Yahu sen 2010-2011 sezonunda şampiyonun kim olduğunu söyleyemiyorsun. Tamam yanlış ifade etmiş olabilir, onu bile söyleyemiyor. Bir de bunu haber yaptırıyor, komik şeyler. İnşallah aklı selim başarılı olacak ve Fenerbahçe'ye uygulanabilir bir limit çıkacak." diye konuştu.

Yapılandırmanın en önemli konu olduğunu anlatan Koç, şunları söyledi:

"Bankalar Birliği, hiçbir mecburiyeti olmadan yapılandırma yapıp kulüpleri ayakta tutmaya çalışıyor. 5 yıl olmayacağını onlar da biliyor. Olması gereken 10 yıl. 2 veya 3 yıl ödemesiz model konusunda aynı sayfada olduğumuzu söyleyebilirim. Biz yapılandırmadığımız için doğal olarak ana para harcama limitine ekleniyor. Kulüpler borçları ödeyecek gelirleri üretiyorlar. Kendi bankamızda da çok yapıyoruz. 8-9 yıllık sözleşmeler, faiz indirim, faiz gelirin bir kısmını zarara atıp, hatta gerektiği zaman para verip yeni kaynaklar yaratıp müşteri borçlarını ödemesini sağlıyorsak; aynı şeyin futbol sektörüne de yapılması lazım. 10 yıllık yapılandırma şart. İnşallah olacak."

Bir diğer önemli konunun kefalet maddesi olduğunu kaydeden Koç, "Kefalet maddesi var. Biz 4 ayrı yerden görüş aldık. Kendi kulübümüzün avukatları, banka işi olduğu için kendi bankamızın avukatı, şirket avukatı ve Türkiye'nin en önemli hukuk bürosundan görüş aldık. Birbirlerinden habersiz aynı görüşü yazdılar. Bankalar yanlış yorumladığımızı söylüyor. Buluşacağız göstereceğiz yorumlarımızı, onlar da kendi yorumlarını gösterecek. Mevcut bir yönetimden hiçbir şekilde kendinden kaynaklanmayan borçlara, sıkıntılara, mali yapılara tamamen kefil olmasını beklemek gerçekçi değil. Bazı kulüplerin imzalaması onların bileceği iş. Ben aptal mıyım, ben de banka yönetim kurulu başkanıyım. 250 milyonu almak varken yapmıyorsak bir nedeni var. Nedenleri sıraladığımızda 'Haklısınız.' diyorlar. İnşallah doğru yolu bulacağız." diye konuştu.

Mustafa Cengiz'i de eleştirdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'i de Türk futbolunun merkezinin sarı-kırmızılı ekip olduğu yönündeki ifadelerinden dolayı eleştiren Koç, "Türk futbolu bu kadar kötü durumdayken bunu söylemek övünülecek şey değil. Şu an dayanışma içinde olmamız gereken olağanüstü dönemden geçiyoruz. Hal böyleyken kulüplerin bu tip çekişmeler içinde olmasını üzüntüyle karşılıyorum. Ben bir camiayı temsil ediyorum, mecburen cevap vermek durumunda bulunuyoruz. Benim için Mustafa başkanın sağlığı her şeyden önemlidir. Kendisine de 'Başkanım siz sağlığınıza kavuşun ben şampiyon olmuş kadar mutlu olacağım.' dedim. Yine aynı noktadayım." ifadelerini kullandı.

Mert Hakan Yandaş'ın transferi

Mert Hakan Yandaş'ın transfer sürecine de açıklık getiren Koç, kendilerinin süreci düzgün yürüterek bunu tamamladıklarını söyledi.

Yeni transferin Galatasaray ile yaptığı temaslara değinen Koç, "İthamları bin nebze gülerek bir nebze üzülerek takip ettim işin doğrusunu söylemek durumundayım. Futbolcumuz da zan altında kalıyor. Burada etik olmayan tek şey vardır; mukavelesi olan oyuncuyla arkadan dolanıp, kulübün haberi olmadan anlaşmaya varmak. Bizde öyle bir şey söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu.

Mert Hakan'ın kendilerine kasım ayında önerildiğine dikkati çeken Koç, "O dönem şampiyonluğa oynuyorduk. Ligin 20. haftasına kadar şampiyonluğun en büyük adaylarındandık. Sivas çekiştiğimiz takımlardan biriydi. Böyle durumda görüşme söz konusu olamazdı. Galatasaray ile görüşmüş, anlaşma yapılmış. Neresinden bakarsanız bakın mevzuatımıza göre anlaşma yapmak kabul görmüyor. O anlaşmanın iki takım arasındaki maçtan birkaç hafta önce olduğu varsayılırsa o daha da enteresan durum. Mart döneminde pandemi süreci geldi, ligler durdu. Emre Belözoğlu ile konuştuk ve şampiyonluk adayı olmadığımızdan Mert Hakan ile görüşmesini istedik. Mert telefon görüşmemizde çok net duruş sergiledi. Sözünün olduğunu ve 10 Haziran'a kadar tutmak durumunda bulunduğunu söyledi. Karşı taraf sözünü tutmazsa konuşabileceğimizi iletti. Nitekim öyle oldu. Başka takımın özeli, konuşmam doğru olmaz. Biz ondan sonra süreci başlattık, çocuk da bir kere arkasına dönüp bakmadı." diye konuştu.

Türk futbolunda yönetici tavırlarının hep aynı olduğunu anlatan Koç, "Bizde de yaşandı. Bir oyuncuyu transfer edemiyorsan suçlamalar başlıyor. Oyuncunun karakteri konuşuluyor. Bize geliş şartları, daha önce konuştuğu şartlardan daha makul." değerlendirmesinde bulundu.

Mert Hakan Yandaş'ın Galatasaray yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ifşa edilmesine değinen Koç, şunları söyledi:

"Konuşmaları ifşa edildi. Bizim açımızdan bir şey yok. Ayıp olan, suç olan paylaşımı yapmak. Çocuk paragöz olmakla suçlandı. Vedat'tan (Muric) sonra sıkıntı yaratmış olabilir. Bizde de oluyor. İkinci kez bu durumun yaşanmış olması birazcık sıkıntıya, tartışmaya neden olmuş olabilir. Açıklamalarla bu sıkıntı giderilmeye çalışılıyordur."

"Transferler devam edecek"

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Koç, "Transferler devam edecek. İhtiyacımız var. Hem gelecekler hem gidecekler olacaktır." diye konuştu.

Trabzonsporlu Jose Sosa konusunda bir girişimin olup olmadığı sorusunu Koç, "Bana getirilen bir öneri yok, gelirse bakarız. Ama sınırlı olan cephanemizi iyi kullanmak durumundayız. Güçlendirmemiz gereken yerler var, onu da yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı. 

AA


Kat Temizlik Arabası Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Doğum Günü Süsleri Nelerdir?

Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü

Gebze’de Çanakkale Zaferi Anma Programı

Fatma Kurtuluş, acil servisteki hastaları dinledi

Diyetisyen Merve Doğan Yılmaz'dan ramazan ayı için öneriler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Saadet Partisi iftarı Gebze’yi buluşturdu

Bünyamin Çiftçi sevgisi, evlere sığmadı sokaklara taştı

Ömeroğlu, iftarını emekçilerle birlikte açtı

Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor

Çetinkaya Dadaşlardan Destek İstedi

Kartepe’de Çanakkale Destanı Törenleri

Türel şehit ailelerini yalnız bırakmadı

Kongre ne zaman yapılacak?

Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

Yeşilova-Solaklar Kavşağı trafiğe açıldı

Başkan çocukların Ramazan şenliğine katıldı

Ramazan’da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesi’nde devam edecek

İtfaiyeden İZAYDAŞ’a arama-kurtarma eğitimi

Kocaeli’nin 65 yaş üstü çınarları Yerel Kültür Müzesinde; Çocukluklarını hatırladılar

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hafta Sonu Ziyaretleri; Büyükgöz Kırsal Mahallelerde

Bağcılar’da 24 Saat Acil Kilit Hizmetleri

Kocaeli'de yağış olacak mı?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Gazinin müzesinde gurur ve hüzün bir arada

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı

Ayasofya'da Yunanistan bayrağı açıp fotoğrafı da skandal bir notla paylaştı

Başiskele Termal Tesis yükseliyor

Devlet hastanesinde panik! Acil servis boşaltıldı, hasta kabulü durdu

32 ilde oy verme saatleri değişti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca'da dernek iftar programına katıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi... Yasaklar başlıyor!

İkinci el araç alacaklara uyarı. Kritik tarih açıklandı

Yoksullara ‘sabır’ çağrısı yapan Ali Erbaş’ın kızından ‘lüks arabasının anahtarına ’ şiir

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Hüseyin Baş “Köprüye araç garantisi vereceğine çiftçiye alım garantisi ver”

Ümit Özdağ: "Afganlara da ‘geçici sığınmacı statüsü’ verecekler"

Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Emeklilere ‘Ramazan Bayramı’ ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kongre ne zaman yapılacak?

Batshuayi, sahaya inen Trabzonspor taraftarına döner tekme attı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonunda taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Beşiktaş'ın penaltısı neden geçerlilik kazanmadı?

KÖRFEZ ANKARA'DA 3 PUAN PEŞİNDE!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

PFDK'dan Kocaelispor'a cezalar yağdı

ÜNAL KARAMAN ÇAYIROVA’DA

Ragbici kızlar Türkiye finaline gidiyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR