• BIST 100

    10264,37%-0,70
  • DOLAR

    32,26% 0,02
  • EURO

    34,69% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2401,93% 0,08
  • Ç. ALTIN

    3896,53% -0,17

AK Parti yine gövde gösterisi yaptı!

AK Parti Gebze 44. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Ergün, AK Parti'nin, 21. yüzyılın güçlü Türkiye'sini inşa etmek için kurulduğunu belirterek, son 10 yılda Türkiye'de her alanda ciddi gelişmeler yaşandığını aktardı.

POLİTİKA 4.02.2013 09:55:00 0
AK Parti yine gövde gösterisi yaptı!

Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesinde düzenlenen programa Bakan Ergün’ün yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Zeki Aygün, M. Ali Okur, Sibel Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karacosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, Gebze Kadın kolları Başkanı Vasfiye Aydın, Eski Milletvekilleri Eyüp Ayar ve Mehmet Batuk ile çok sayıda kadın ve gençlik kolları üyesi ile kalabalık bir davetli katıldı. Divan Başkanlığını İlçe Başkan Vekili Hüseyin Kurt’un yaptığı toplantının açılış konuşmasını AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı yaptı. Bugüne kadar iki kişiden birinin AK Partili olduğunu söyleyen Kaflı,  “Bundan sonraki hedefimiz iki üç kişiden ikisinin oyunu alarak Gebze bölgesindeki oy oranımızı yüzde 66’ya çıkarmak olacaktır” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise; bugüne kadar Kocaeli’ye önemli hizmetler yapıldığını söyledi. Bazı çevrelerin AK Partililer için, “Bunlar şımardı” dediğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Bize asla şımarmak yakışmaz. Biz hizmet için buralardayız, ağlamak, sızlamak, mazeret üretmek bizim siyasetimizde yok. Bugüne kadar bu bölgeye çok hizmetler yaptık yine de yapmaya devam edeceğiz” dedi. AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek de AK Parti’de çok güzel bir birlikteliğin olduğuna dikkat çekti. 10 yılda büyük sorunların çözüldüğüne dikkat çeken Civelek, “İnşallah terörü de bizim iktidarımız rafa kaldıracak” dedi. AK Parti’nin büyük ve güçlü bir aile olduğunu da söyleyen Civelek, “Sadece kandil akşamı kayıtlı olarak bin 500 eve girmişiz, biz isteyince bunu daha fazlasıyla yapabiliriz” dedi. Yerel seçimlere bir yıl gibi bir süre kaldığını da söyleyen Civelek, “Bu sürede daha çok çalışacağız, özellikle sandık müşahitleri konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Gebze İlçe Teşkilatımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. 

 

“AK PARTİ’DE HERKESE YER VAR”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de AK Parti’ye yeni katılan HAS Partilileri tebrik etti. Çalışmak için geç kalınmadığını söyleyen Ergün,  yeni katılımların AK Parti’ye güç katacağını söyledi. “Siyaseti kirletmeyen ve siyasetin kirletemediği herkese AK Parti içerisinde yer olduğunu söyleyen Bakan Ergün, “Gebze kuruluşundan bugüne AK Parti’ye destek veren en önemli ilçelerimizden birisi olmuştur” dedi.  Hiç kimsenin etnik kimliğinden ve dini kimliğinden dolayı sorun yaşamayacağı bir Türkiye inşa edilmesi gerektiğini, ülkelerin en büyük belasının ırkçılık olduğunu kaydeden Ergün, "Hele hele bizim gibi ülkelerin. İmparatorluk bakiyesi ülkelerin en büyük belası ırkçılıktır. Biz imparatorluk bakiyesi bir ülkeyiz. Osmanlı İmparatorluğu'nun bakiyesiyiz. Selçuklu İmparatorluğu'nun bakiyesiyiz" diye konuştu. İmparatorluğun, farklı etnik ve dini grupların, insanların barış içinde bir arada yaşatan ülkeler olduğunu aktaran Ergün, böyle bir gelenekten geldiklerini bildirdi. Ergün, Türkiye'nin coğrafyasının ve nüfusunun artık o kadar olmadığını ancak yapısının, ilişkilerinin bir imparatorluk kadar zengin ve geniş olduğunu belirtti. Orta Doğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da olacak her olumsuzluğun Türkiye'nin canını yaktığını kaydeden Ergün, "Buradaki her olumsuzluk bizim canımızı yakar. Neden- Çünkü canımızın bir parçası orada. Biz imparatorluk bakiyesi bir ülkeyiz. Bu nedenle Türkiye'yi idare etmek alelade bir ülkeyi idare etmek gibi sayılamaz. Türkiye'yi idare edenlerin sanki bir imparatorluğu idare ediyormuş gibi olaylara geniş bakması lazım" şeklinde konuştu.

 

“BİZ IRKÇILIK YAPMAYIZ”

Böyle ülkeler için en büyük tehlikenin ırkçılık olduğunu dile getiren Ergün, "Biz ırkçılık yapamayız. Evet gerçek şudur; Türkler bu coğrafyada devlet inşa etmenin en önemli öncülerindendir. Türklerin bu hakkını kimse kenara koyamaz. Herkes Türklerin bu hakkına saygı duyar, ceket ilikler. Ama Türkler bunu yalnız başlarına yapmadılar ki... Bu devlet, bu medeniyet inşasını, bu millet inşasını Türkler yalnız mı yaptı- Hayır. Bu coğrafyadaki herkesle birlikte yaptı." Dedi. Çanakkale'yi bu nedenle örnek verdiklerine dikkati çeken Ergün, "1071'de Alpaslan'ın yanında kim vardı- Alpaslan kendi başına yapmadı bunları. Anadolu'daki Kürt beyleri hepsi Alpaslan'ın yanında yer aldılar, Anadolu'daki Kürt beyleri Yavuz Sultan Selim'in yanında yer aldılar. Kurtuluş Savaşı'nı birlikte yaptık. Bütün Boşnaklar, Gürcüler, Çerkezler, Arnavutlar. Birlikte bu medeniyet, devlet inşa edildi. Osmanlı'da Selçuklu'da böyle inşa edildi. Evet Türklerin bu inşadaki önce rolünü kimse yadırgayamaz. Bu nedenle Türkler bu topraklarda bu inşa rolünü üstlenerek, yücelmişlerdir. Ama Türklüğü yüceltmek diye bir gaye gütmemişlerdir. İnsani, İslami, ahlaki değerlere sahip çıkarak yücelmiştir herkes. Irkını yüceltmek değil, değerlerini yüceltmek. İnsani, İslami değerler yüceldikçe, onlar için çalışan herkes yücelir. Böyle yüceldik. Bundan sonra da böyle yücelmeye devam edeceğiz." Diye konuştu. Ergün, AK Parti'nin siyasetten çekilmesi durumunda devlet ve milletin tarumar, darmadağın olacağını ifade ederek, "Allah muhafaza bıraksanız MHP'nin eline memleketi, Türklük davası güdeceğiz derken ne Türkler kalacak memlekette, ne Kürtler, ne memleket kalacak ne vatan. Bıraksan BDP'nin eline kimini ev sahibi, kimini misafir sayıp kovabildikleri kadar kovmaya çalışacaklar. Bıraksan CHP'nin eline onlar da başka bir ırkçılığın peşine gidecekler. Böyle devlet kalır mı böyle memleket kalır mı- O yüzden burası büyük buluşma yeridir. Milletin, devletin birliğini, geçmişini, geleceğini temsil eden yer burasıdır. Onun için AK Parti'deyiz." Dedi. 

 

“DOĞRU FİKİRLERİN TERÖRE İHTİYACI YOKTUR”

Bakan Ergün, Türkiye'nin ayağındaki son pranganın terör olduğunu, herkesin terörle bir yere varılamayacağını görmesi gerektiğini anlatarak, bu nedenle "bırakın silahı, silahlar sussun, herkes konuşsun" dediklerini vurguladı. Demokrasinin en aykırı şeylerin söylenebildiği rejim olduğunu ifade eden Ergün, "Özgürlüklerden, söylenenlerden korkmayın. Yeter ki kan dökülmesin. Yeter ki tehdit, yeter ki hakaret olmasın söylediğin sözde. Korkmuyoruz hiç bir fikirden. En aykırı fikirden bile korkmuyoruz. Yeter ki fikir olsun. Doğru fikirlerin kendini kabul ettirme gücü kendi içinde saklıdır. Doğru fikirlerin silaha ihtiyacı yoktur. Doğru fikirlerin teröre ihtiyacı yoktur. Fikrine güveniyorsan, inanıyorsan gel demokratik arenaya çık ne istiyorsan söyle kardeşim. Yanlış şey söyleyecek. Tamam biz de doğrusunu söyleriz. Aykırı şey söyleyecek biz de düzünü söyleriz. Biz Türkiye'yi böylesi özgür bir ortama taşımak istiyoruz. Allah'a şükür doğru istikamette ilerleniyor. Bundan da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Millet de arkamızda. Milletin duaları da bu konuda arkamızdadır. Yeter ki biz doğru adımlar atmaya devam edelim." Diye konuştu. Bakan Ergün ve milletvekilleri ile beraberindekiler daha sonra HAS Parti’den AK Parti'ye katılanlara parti rozeti taktı. Törende Samsun, Balıkesir ve Yığılcalılar’dan geçen partililere de rozet takıldı.

 


Çiftçi Şenliği başlıyor

Darıca’da 19 Mayıs Gençlik Turnuvaları başladı

Bu çarşıda her şey bedava

Yatırımlar yükseliyor, başkan yerinde inceledi

Çenesuyu hak ettiği değeri kazanacak

Yaya geçidinde otomobil böyle çarptı

Büyükşehirden resmi yazışma kuralları eğitimi

Derince Meclisi’nde 10 gündem maddesi görüşüldü

Türkiye nüfusunun yüzde 2,1’i taşıyıcı, en çok bu bölgede görülüyor

Tadilat meselesi sebebiyle apartman yöneticisi komşusuna pusu kurdu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Tadilat meselesi sebebiyle apartman yöneticisi komşusuna pusu kurdu

İzmit’te Hıdırellez coşkusu yaşandı

Kocaeli’de trafik kuralı ihlallerinin yüzde 40’ı kırmış ışık geçişlerinden kaynaklanıyor

Yakın arkadaşlarını öldüren 2 sanığa müebbet hapis talebi

Yolun karşısına geçmek isteyen kadına otomobil çarptı

Eşini öldürmekle suçlanan sanık: "26 senelik hayat arkadaşımdı, ben öldürmedim"

Araçların Her İhtiyacında Durak Nokta Ümraniye Oto Servis

Küresel Vana ve Su Sayaçları

Hayallerinizin Gerçek Olduğu Düğün Organizasyonları

Anneler Günü İçin Şık ve Anlamlı Giyim Tavsiyeleri

Çiftçi, miniklerin Okuma Bayramı heyecanına ortak oldu

Sakarya maçına akın var: O biletler 2 saatte tükendi!

Kocaeli’de büyük ölçekli deprem tatbikatı!

Teleferik 2 gün boyunca o saatler arasında hizmet verecek

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Türkiye nüfusunun yüzde 2,1’i taşıyıcı, en çok bu bölgede görülüyor

Anneler Günü İçin Şık ve Anlamlı Giyim Tavsiyeleri

Özel'den Bahçeli'ye ziyaret

Atanacak öğretmen sayısı belli oldu

Eğitimde yeni müfredat tartışması: Yüzde 35 sadeleşti

Notere işi düşen herkese zorunlu olacak!

Sivas YHT o saatlerde Kocaeli’den geçecek

2 Haziran’da 7 ilçe ve beldede yerel seçim tekrarlanacak

Kocaeli'de o gün yağmur var

İYİ Parti'nin yeni TBMM Grup Başkanvekilleri belli oldu

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Araçların Her İhtiyacında Durak Nokta Ümraniye Oto Servis

Küresel Vana ve Su Sayaçları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Sakarya maçına akın var: O biletler 2 saatte tükendi!

Kocaelispor-Sakaryaspor maçına deplasman yasağı

Sakarya maçı için bilet fiyatları indirildi

Galatasaray 6 golle kazandı, Fenerbahçe'nin rekorunu kırdı!

Gölcüklü pehlivanların Fethiye başarısı

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 2 - Denizlispor: 1

Çayırova Belediyesi, yarı final için Gaziantep deplasmanında

Sakarya maçı için karar!

Spor okullarında çocuklara ücretsiz eğitim

Kocaelispor’da Bodrum yolculuk programı belli oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

YAZARLAR