• BIST 100

    10108,52%-1,63
  • DOLAR

    40,00% 0,34
  • EURO

    46,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4264,85% -0,21
  • Ç. ALTIN

    6812,98% 0,09

AK Parti Sözcüsü Çelik: Adana'daki sağanaktan zarar görenlerin hesabına biner lira yatırıldı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'daki sağanaktan zarar gören 3 bin 668 kişinin hesabına biner lira yatırıldığını bildirdi.

GÜNDEM 28.12.2019 08:12:00 0
AK Parti Sözcüsü Çelik: Adana

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'daki sağanak ve selden etkilenen bölgeleri gezdikten sonra, Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bazı milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ve diğer ilgilileri katılımıyla Yüreğir Belediyesinde düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından, gazetecilere açıklamada bulundu.

Adana'nın uzun yıllardır görülmemiş bir felaketle karşı karşıya kaldığını ifade eden Çelik, "Burada tabii ciddi miktarda hasar var. Ciddi miktarda zararlar söz konusu fakat en büyük tesellimiz hiçbir vatandaşımızın hayatını kaybetmemiş olmasıdır." diye konuştu.

Çelik, Valilikte kurulan kriz merkezinde ortak bir dayanışma ruhu içinde hareket edilmesinin önemine değinerek, şöyle devam etti:

"Valilikteki kriz merkezinin planlı ve hızlı bir şekilde olaya müdahale etmesi ve vatandaşlarımızın bodrum katlarını ilk katları terk ederek üst katlara çıkması sayesinde Allah'a şükür bir can kaybı olmadı. Çünkü 1960'lı yıllardan itibaren neredeyse görülmemiş bir yağış oranı, bir günde neredeyse metrekareye 300 kilogramlık yağışın düşeceği kadar son derece güçlü bir afetle karşı karşıya kalındı. Neticede evlerde hasar meydana gelirken bazı yaralılarımız vardı, 8 civarında. Biri hariç diğerleri taburcu edildi."

"Vatandaşımızın zararının tazmin edilmesi için gerekli adımlar atılacak"

Çelik, kentteki tüm yerel yöneticilerin sağanak konusunda birlikte hareket etmesinin, Adanalıların daha fazla bir zararla karşı karşı kalmamasını sağladığını aktararak, şunları kaydetti:

"Tabii Seyhan, Kozan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Ceyhan, Yumurtalık, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerimizde belli tarım alanlarında problem meydana geldi. Tarım alanlarında 123 bin 151 dekar tarım alanı su altında. Bu suların çekilmesini bekliyoruz. Bu sular çekildikten sonra oradaki hasar da tespit edilerek vatandaşımızın zararının tazmin edilmesi için gerekli adımlar atılacak. Olay olduğu andan itibaren Cumhurbaşkanımız talimat vermişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlar Kurulunda ilgili bakanlarımızın Adana'daki bu afetin karşısında vatandaşımızın korunması ve zaraların tazmin edilmesi için gereken talimatları 24 saat aralıksız çalışma esasına göre vermişlerdir. İlgili bakan arkadaşlarımız da Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat çerçevesinde kendi birimlerini 24 saat aralıksız çalışma esasına göre çalıştırarak bu afete müdahale edilmesi sağlanmıştır."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kente gelerek önemli çalışmalar yaptığını anlatan Çelik, "Milli Eğitim Bakanlığımız okullarda oluşan zararın giderilmesi için 500 bin lira ödenek sağladı. Böylece zarar gören okullarda eğitim öğretimde aksamaya yol açmadan faaliyetin devam etmesi için gereken tedbirler alınmıştır." ifadesini kullandı.

"Alt yapının düzeltilmesi için kaynak aktarılacak"

Çelik, gönderilen çeşitli hibelerle Adana'ya 41 milyon liralık kaynak aktarıldığını vurgulayarak, "Tabii en önemlisi bu altyapı sorunun giderilmesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanımız açıkladı, 2020 yılında yağmur suyu hatları için de Dünya Bankası ve İller Bankasının ortaklaşa üreteceği bir projeyle 60-70 milyonluk bir kaynak bu alt yapının düzeltilmesi, Adana'da tekrar benzer bir durumun yaşanmaması için, bu projenin başlayabilmesi için de kullanılacaktır." diye konuştu.

Evleri zarar gören vatandaşları ziyaret ettiğini anımsatan Çelik, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar 3 bin 668 kişiye, hesapları varsa hesaplarına, yoksa Ziraat Bankası'nda kendi adlarına hesap açılarak biner lira yatırılmıştır. 3 milyon 742 bin liralık bir kaynak bankada vatandaşlarımızın hesaplarındadır. Dolayısıyla bundan haberi olmayan vatandaşlarımız gidip bu paraları alabilirler. Hesapları varsa hesaplarına yatırılmıştır, hesapları yoksa kendileri adlarına bir hesap açılmıştır. Tabii bazı vatandaşlarımız evlerini terk etmiyorlar, bazıları komşularında kalıyorlar. Böyle bir imkanı olmayan veya böyle bir şeyi tercih etmeyenler için de oteller açılmıştır. Valilik vasıtasıyla kriz merkezi çeşitli otelleri vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur."

İlgili tüm kurumların çalışmasıyla, sağanaktan doğan zararın en az hasarla atlatılmaya çalışıldığını belirten Çelik, "Burada arkadaşlarımızla belli konuları not aldık, yapılması gerekenleri çeşitli bakanlıklara ileteceğiz." dedi.

Hayırseverlere çağrı

Adana'daki iş adamlarına ve hayırseverlere de çağrı yapmak istediğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Burada mağdur olan vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak için başta Adana Ticaret Odası ve Adana Sanayi Odası olmak üzere, bütün ticaret ve sanayiyle ilgili kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve hayırsever vatandaşlarımıza da çağrı yapıyorum. Valilik üzerinden buralarla ilgilenmek isteyen vatandaşlarımız, buradalardaki sorunların giderilmesine katkıda bulunabilirler. Burada süratle bu paraların yatırılmasından sonra diğer kaynakların da aktarımı devam edecek. Bu tespit edilen, bahsettiğim 3 bin 668 konut dışında, diğer alanlarda da çalışma sürüyor. Bazı yerlerde, bodrum katı daha çok hasar almış, bazısı kotun üstünde daha az hasar almış ama tabii en önemli şey, küçük yaşta çocuklar oradayken hızlı şekilde bunun duyurulmasıyla askeriyenin, emniyetin, jandarmanın sokaklara dağılarak, ayrıca camilerden anonslar yapılarak vatandaşlarımızın derhal üst katlara çıkması şekildenki çağrılar hızlı şekilde yapıldığı için Allah'a şükür bizi bu konuda acı sonuçla karşı karşıya kalmadık."

Bu felaketin hep birlikte atlatılacağını vurgulayan Çelik, "Cumhurbaşkanımızın açık talimatıdır, Adana'da hiçbir vatandaşımız mağdur olamayacak, herkes yanında devletin gücünü hissedecek. Devletimiz her bir vatandaşımızın, her bir hanemizin yanındadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Adana'ya geçmiş olsun mesajları, selamları vardır. İnşallah bugünleri de geride bırakacağız." dedi.

Çelik, bazı evlerin durumunun çok kötü olduğunu dile getirerek, "Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız üzerinden 4 merkez ilçeyi kapsayacak şekilde 2 bin konutluk bir kentsel dönüşüm de başlatıyoruz. Burada 19 Mayıs, Şehit Erkut Akbay, PTT Evleri ve Sinanpaşa mahallelerinde 500'er konut şeklinde bu süreci de başlatmış oluyoruz." diye konuştu.

AA

DİZ EKLEMİNDEN GELEN SESE DİKKAT !

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

GÖLCÜK BELEDİYESPOR ÖNER BAŞPEHLİVANLIĞA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

- SsangYong Fırsatları BMotors'ta! Temmuz Ayına Özel Kampanyalar Sivas ve Bursa Bayilerinde

RAHVAN AT HEYECANI 13 TEMMUZ'DA GÖLCÜK'TE YAŞANACAK

SERVET TURAN: “GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ, HUKUKU SİYASETE ALET ETTİRMEYECEĞİZ”

40 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Orman yangınlarında görev alan personele ziyaret

Kamyon alev topuna döndü

Haydi Kocaeli, “Çık Dışarıya Oynayalım”

Kocaeli’de kekik hasadı başladı

Büyükşehir’den toplu taşımaya konforlu dokunuş

KO-MEK’le gençler hayata hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir’den gençlere afet bilinci aşısı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Düğünde iki taraf arasında "oyun" kavgası: 25 gözaltı

Derince’de iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Çınar ağacının kırılan dalı üzerine düşen kişi hayatını kaybetti

TEM’de bariyere çarpan otomobilin tavanı koptu: 4 yaralı

Başkan Ömeroğlu'ndan Yoğun Hafta Mesaisi

Başkan Bulut’tan Müjde: TOBB Nefes Kredisi yeniden başlıyor

Baran Aydın’dan Bünyamin Çiftçi’ye zor sorular

Büyükakın, motosikleti ile bu kez Enduro Şampiyonası’na katıldı

Antep fıstığı ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 17 arttı

Tarımsal hasıla rekor kırdı

Çamlıca Kulesi'ne benzer verici kuleler 30 büyükşehirde kurulacak

Yükleniyor

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

RAHVAN AT HEYECANI 13 TEMMUZ'DA GÖLCÜK'TE YAŞANACAK

Antep fıstığı ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 17 arttı

Tarımsal hasıla rekor kırdı

Çamlıca Kulesi'ne benzer verici kuleler 30 büyükşehirde kurulacak

Son 10 günde çıkan 761 yangının tamamı kontrol altına alındı

Beyzanur Akkuş, Avrupa şampiyonu oldu

TGF ve Basın Vakfı, Gebze’de Buluşuyor: Gazetecilik Mesleğinin Sorunları Masaya Yatırılacak

Girit Adası'nda orman yangını: 5 bin kişi tahliye edildi

’Antep Lahmacunu’ tescil için AB yolunda

Nemrut’un ’kalbi’ küçülüyor

SERVET TURAN: “GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ, HUKUKU SİYASETE ALET ETTİRMEYECEĞİZ”

Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı

15 TEMMUZ MİLLÎ BİRLİK RUHU KOCAELİ İL MİLLÎ EĞİTİM KOODİRNESİNDE SANAT VE KÜLTÜRLE GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükakın, Murat Aydın ve yönetimini kabul etti

Önal bu kez siyasi partileri ağırladı

YAKLAŞIK 500 KİŞİ ANKARA’DA

KGF Desteği Beklentiyi Karşılamadı: CHP’li Nail Çiler’den Sert Eleştiri

ERBAKAN’DAN ENGİN KILIÇ’A TAKTİR BELGESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Tüpraş meclis gündeminde

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar kaç TL oldu, Euro ne kadar?

DOĞUŞ ÇAY YILDA 2 MİLYON TON TARIM ÜRÜNÜNÜ EKONOMİYE KAZANDIRIYOR

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Körfez’e dev spor tesisi için ihale yapıldı

Başiskele’de dağ koşusu heyecanı yaşandı

İzmitli yüzücü, Avrupa’da üst üste altın madalya kazandı

Engin Çetinay: Hedefimiz Uludağ’ı sporun en önemli merkezlerinden biri haline getirmek!

Darıca Türkelispor’da kombine kartlar satışa çıktı

Türkiye Futnet Milli Takımı, Avrupa şampiyonasına gidiyor

GÖLCÜK KÖYLER ARASI GELENEKSEL 6. FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Körfez Kent Konseyi’nden Kocaelispor’a tebrik ziyareti

GEBZE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATT

Darıca Türkelispor ‘şampiyon ekiple’ devam edecek!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.