• BIST 100

    9594,56%0,67
  • DOLAR

    32,48% 0,12
  • EURO

    34,84% 0,39
  • GRAM ALTIN

    2480,77% 0,77
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

AK PARTİ MYK SONRASI BASIN AÇIKLAMASI ! ' DAEŞ, PKK ve FETÖ ARASINDA'...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti MYK sonrası yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi içerisinde yer alan unsurların, birçok terör örgütüyle bağlantılı olduklarının tespit edildiğini dile getirdi.

GÜNDEM 21.08.2016 23:29:00 0
AK PARTİ MYK SONRASI BASIN AÇIKLAMASI !

DAEŞ, PKK ve FETÖ arasında ortaklık bulunduğunun altını çizen Aktay, “DAEŞ’in ipini biraz takip ettiğinde öbür ucunda PKK çıkmaktadır, başka bir ucunda da FETÖ çıkmaktadır, başka bir ucunda başka örgütler çıkmaktadır. Terör örgütlerinin kimliği yok, biz terör örgütlerinin arasında bir fark görmüyoruz” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te yaşanan hain terör saldırısının bütün Türkiye’ye yapılmış bir saldırı olarak telakki edilmesi gerektiğini söyleyen Aktay, “Her şeyden önce bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu olay neticesinde 100’e yakın vatandaşımız yine aynı şekilde yaralanmış bulunuyor. Onların da tedavileri devam ediyor, en acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Gaziantep’te yaşanan terör saldırısını duyar duymaz Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Aktay, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve Gaziantep milletvekilleriyle birlikte hemen olay yerine intikal ettiklerini dile getiren Aktay, “Sabaha kadar saldırıda hayatını kaybedenlerin cenaze işlemleriyle uğraştık.

Özellikle yaralı olanların, bilhassa ağır yaralı olanların hastaneye en acil biçimde intikali için arkadaşlarımız olağanüstü çaba sarf etti. Olay yerinde bütün çalışmaları yürüttük. Bu çalışmaları yürütürken en büyük hassasiyetimiz, mümkünse bir canı daha kurtarmak oldu. Zaten yeterince elim olan bu olayın acı neticelerini en azından biraz daha telafi edebilmek, ölü sayısının artmasına engel olabilmek oldu. Arkadaşlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, valimiz sabaha kadar bu çabalar içerisinde yaralıların hastanelere intikalini gerçekleştirmeye çalıştı” şeklinde konuştu.

“Terörü bir mesaj iletme aracı olarak algılayan bu dünyayı reddediyoruz”

Akşamüstü AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısına katılmak üzere Ankara’ya döndüklerini söyleyen Aktay, toplantıda MYK üyelerine Gaziantep’teki terör saldırısı hakkında bilgi verdiklerini, olayla ilgili değerlendirme yaptıklarını belirtti.

Gaziantep’teki terör saldırısını, 15 Temmuz öncesinde ve sonrasında ve 15 Temmuz ile birlikte Türkiye’nin maruz kaldığı bir takım saldırılardan çok bağımsız görmediklerinin altını çizen Aktay, “Değerlendirmelerimiz, bütün bu saldırıların aynı hedefe vakıf olduğu ve aynı merkezden yönlendiriliyor olduğu istikametindedir. Bunlar Türkiye’yi içine girmiş olduğu yoldan hiçbir şekilde geri döndüremeyecektir. Bu konudaki kararlılığımız çok açıktır. Bu terörle kime ne mesaj vermek istiyorlarsa, o mesajı elimizin tersiyle itiyoruz, reddediyoruz, öyle bir mesajı asla kabul etmiyoruz. Terörü bir mesaj iletme aracı olarak algılayan bu dünyayı reddediyoruz, alçakça buluyoruz, lanetliyoruz.

Birilerinin konuşacak bir şeyi varsa konuşacak meydan ortadadır, siyaset meydanı ortadadır, barışçıl iletişim ortamları sonuna kadar ortadadır. Biz bu iletişim ortamlarını demokratikleşme süreci içerisinde sonuna kadar açmış bulunuyoruz. ‘Kimin söyleyecek ne sözü varsa o er meydanında, siyaset meydanında söylesin’ diyoruz. Terör yoluyla Türkiye’ye bir şey dikte etmeye çalışan herhangi bir girişimi elbette ki hem reddediyoruz, hem lanetliyoruz. Bunun karşısında bütün kararlılığımızla duracağımızı ilan ediyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

“Bütün terör saldırıları tek elden yürütülüyor”

Aktay, MYK toplantısının devam ettiğini ama tek gündemin Gaziantep’teki terör saldırısı olduğunu belirtti. Akşam saatlerinde Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde başka bir terör saldırısı daha yaşandığını hatırlatan Aktay, “Yine 1 şehidimiz, 3 yaralımız olduğu bir terör saldırısının haberini aldık. Bu tür saldırıların hepsinin tek elden yürütülüyor olduğuna artık çok fazla şüphe etmiyoruz.

Saldırının kimin patenti, kimin markası altında yapılmış olmasının hiçbir önemi yok bu saatten sonra. Elbette ki burada kimin kullanılmış olduğunu, hangi enstrümanın, hangi maşaların kullanılmış olduğunu da tespit etmeye devam edeceğiz ama genel değerlendirmemiz; bu terör saldırılarının Türkiye’nin siyasetine bir şekilde etki etme çabası olduğu yönündedir. Tabi ki 15 Temmuz’da biraz daha farklı bir terör saldırısıyla karşı karşıyaydık. Darbe girişimini biraz daha büyük çaplı, son derece organize bir terör saldırısı olarak niteledik. 15 Temmuz terör saldırısı veya darbe girişimi içerisinde yer almış unsurların uzantılarına bakıldığı zaman, bir sürü terör örgütüyle içli dışlı olduklarını bugün çok daha net bir şekilde görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ölüm esnasında ayrım yapıyor olmak iğrençliğin daniskasıdır”
HDP’lileri terör saldırılarından faydalanmaya çalışmakla suçlayan Aktay, şunları ifade etti:

“Biz, bir düğün ortamını bir katliam ortamına dönüştüren alçaklık ve onun neticesinde kıyılan canların, yaralanan canların tedavilerinin telaşı içerisindeydik. O esnada ne yazık ki HDP’lilerin, ‘böyle bir olaydan nasıl bir fayda elde edebiliriz’in telaşı içerisine girmiş olduklarını gördük. Bu bizi fevkalade üzmüştür. ‘Bari bu ortamda yapmayın’ diye içimizden geçirdik. Burada ölen canlar hepimizin canlarıdır. Ölen canların kimliği hiç önemli değil. Terörün kimliği de hiç önemli değil. Terör kimden gelirse gelsin lanetlenecek bir olaydır.

Kime karşı yapılırsa yapılsın, kurbanları masumdur. Biz kurbanları masum olarak görüyoruz, bizden olarak görüyoruz, onları kendi canlarımız olarak görüyoruz. Biz canına kıyılan mazlumların, terör kurbanlarının ne kimliklerine, ne dinine, ne mezhebine asla bakmadık, bakmayacağız. Bugün Şanlıurfa’da yine menfur terör saldırıları karşısında yine canlarımız gitti. Yiten canlarımızın etnik kimliğinin, kültürünün, mezhebinin, siyasi görüşünün en olduğuna asla bakmadık, bakmayacağız. Bizim bu ülkede 79 milyon vatandaşımız var; ölen her can bizim canımızdır. Ne yazık ki, bu ölümlerin bu şekilde siyasi bir istismar konusu haline gelmiş olması acımızı daha da arttırmıştır.

Terör saldırılarında ölen herkes bizim evlatlarımızdır. Bu evlatlar arasında özellikle ölüm esnasında ayrım yapıyor olmak iğrençliğin daniskasıdır. Biz Türkiye’deki siyaset seviyesinin biraz daha artması telaşı içerisindeyken, çok şükür ki artmışken, 15 Temmuz sonrası siyaset ortamı içerisinde maalesef bazen HDP’liler bu ortamı okuyamamaktadırlar, bu ortamın içerisinden kendilerine yeni bir çıkış yolu bulmaya çalışmaktadırlar. Terörle siyaset arasına bir mesafe koyamamış olmanın, Türk halkı tarafından topyekun reddedilmiş olmanın, kendilerini daralttığı alanda yeni alanlar oluşturmaya çalışıyorlar. Bulabildikleri alanın böyle alanlar olması çok acıdır. Ölümler üzerinden kendilerine böyle alanlar açmaya çalışmaları, her şeyden önce kendilerine bir fayda sağlamayacaktır.”

“DAEŞ’in ipini biraz takip ettiğinde öbür ucunda PKK çıkmaktadır, başka bir ucunda da FETÖ çıkmaktadır”
Gaziantep’teki terör saldırısını hangi örgütün gerçekleştirdiğinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Aktay, “DAEŞ ile ilgili bir tespit yok. DAEŞ de olabilir. DAEŞ’in yaptığı bütün terör eylemlerini her vesileyle lanetliyoruz. Bu olay örneğinde henüz böyle bir tespitimiz yok” dedi. Terör örgütlerinin bazen işbirliği yaptığını da vurgulayan Aktay, şöyle devam etti:
“Bazen PKK’nın, DAEŞ’in, PYD’nin işine gelen bir eylem DAEŞ’çi unsurlara ihale edilebiliyor. Görünürde DAEŞ yapmış oluyor ama PKK’nın işine gelen bir eylem oluyor. Bu olay henüz karanlık. Bulgular ve olayın yapılış mahiyeti, sonradan cenaze ortamında olayın provoke edilmesi için HDP’li milletvekilleri ile başka illerden otobüslerle getirilen insanlar ne yazık ki cenaze ortamını miting ortamına çevirmeye çalıştı ve olayı provoke etmeye çalıştılar. Bu da net bir şekilde görüldü.

Olay olur olmaz hemen HDP örgütünün oraya koşması sanki olaya hazırlıklı oldukları gibi bir takım işaretler veriyor. Olay bütün boyutlarıyla araştırılmaya çalışılmaktadır. Hiçbir şey karanlıkta kalmayacaktır. Şuna herkes emin olmalı ki DAEŞ ile PKK arasında hiçbir fark yoktur. DAEŞ’in ipini biraz takip ettiğinde öbür ucunda PKK çıkmaktadır, başka bir ucunda FETÖ çıkmaktadır, başka bir ucunda başka örgütler çıkmaktadır. Terör örgütlerinin kimliği yok, biz terör örgütlerinin arasında bir fark görmüyoruz.”  


Av. Burcu Kütahya'dan Trafik Kazaları Sonrası Hukuki Süreçlere Dair Önemli Bilgiler

Shea Butter Yüz Maskesi: Cilt Bakımında Doğal Bir Mucize

Nemlendiricili Duş Jeli ve Banyo Köpüğü: Cilt Bakımında Lüks Deneyim

Dayanıklı ve Uzun Ömürlü Raf Sistemleri

Başkan Çiftçi’ye ziyaretler sürüyor

Gebze’de Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası Yarışları Düzenlenecek

Başkan Söğüt A takımı ile toplantı yaptı

23 Nisan’da bi dünya eğlence

Başkan hasta ve yaşlıların ayağına gitti

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Darıca’da parklar çocuklar için yaza hazırlanıyor

Başkan Bulut, Mart ayı ihracat verilerini değerlendirdi

Derince Cemevinde hızlı ilerleme

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara yollarında durum

Benzin ve motorin fiyatları

Bakıma giderken kaza yaptı, dorsenin takılı olmaması facianın önüne geçti

2 akrep yiyen şahıs öldü

İlk nikahını kıydı, cüzdanı geline verdi

Başkan Kocaman: "Bugün git, yarın gel anlayışı olmaz"

En çok erkeklerde görülüyor

Şarjlı süpürge patladı, evde mahsur kalan şahsı itfaiye kurtardı

Motosikletli 2 şüpheli park halindeki araçları kurşunlayarak kaçtı

Elektrikli battaniyeden çıkan yangın yatak odasını küle çevirdi

8 katlı binanın arka tarafında bulunan bahçede çıktı

Düğünde yeğenini öldüren sanık: "İsterseniz bana idam verin razıyım"

Saygın Apart'ta Konforlu Konaklama

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

İkinci el araç fiyatları yükseldi

DSÖ'den hepatit B ve C uyarısı

Oya Biket Bayramda Tek Rumeli Tv’de

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başiskele Su Sporları Merkezi’nin temeli atıldı

Kocaelispor bayramlaştı

Kocaelispor toplanıyor

Ali Mete satrançta Türkiye dördüncüsü oldu; Spor Okulları’ndan Milli Takım’a uzanan yolculuk

Tenis merkezine modern sosyal tesis binası

Belediye Derincespor - Kastamonuspor maçının ardından

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR