• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Ak Kadınların lokomotifi Tatoğlu

Ak Kadınların lokomotifi Tatoğlu

GÜNDEM 26.11.2015 12:43:00 0
Ak Kadınların lokomotifi Tatoğlu

Ak Parti’nin arkasındaki güçlü kadın desteği başarısının sırlarından biri olarak görülür. Yine 1 Kasımda elde edilen Türkiye genelindeki yüzde 49,5’lik oy oranın arkasında kadın kolaların azımsanmayacak bir etkisi var. Gebze kadın kolları da sahada bu seçimde muhteşem bir performans gösterdi. Seçim başarısının kadınlar tarafındaki kaptanı ve lokomotifi Ak Parti Gebze  Kadın Kolları Başkanı Buket Çalışal Tatoğlu Marmara Gazetesi’ne kadın kollarının sırlarını anlattı.

Buket Başkanla sürekli  karşılaştık ama oturup konuşma fırsatını yeni yakaladık. Gebze’nin nadir kalan yerlilerinden biri, Evli 5. Sınıfa giden bir kız çocuk annesi, Gıda Teknikeri. Hiç aklında siyaset yokken Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in Eşi Ragibe Hanımın aracılığı ile partili bayanlarla görüşmeye başlıyor. Sonra Eski Başkan Vasfiye Hanım yönetimini  oluştururken kadın kollarına girmesini teklif ediyor. İlk başta “ne yapabilirim ki” diyen Tatoğlu daha sonra kadın kolları başkanlığına kadar varan bir serüven  içinde Ak Partide olmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

8 YILDIR PARTİDE

Buket Başkan, siyasi hayatını şöyle özetledi; “Ak Parti öncesinde aktif siyasette yer almadım. Vasfiye Hanımın başkanlığında kadın kollarında başladım çalışmaya. Cemalettin Başkanın döneminde  ilçe yönetimine girdim. Ardından da atama yolu ile büyüklerim beni kadın kolları başkanlığına layık gördü. 8 yıldır parti içindeyim. 1 yıldır da kadın kolaları başkanlığı görevini yerine getiriyorum. Bu süreçte iki seçim geçirdik. Başkanlık dönemim yoğun bir şekilde geçmeye devam ediyor.”

 

UYUM İÇİNE ÇALIŞTIK

Tatoğlu’na 7 Haziran ve 1 Kasım’ı sordum. Malum 7 Haziran ilk heyecanı idi. Buket Hanım süreci anlattı; “7 Haziran kadın kolları için heyecanlı bir seçim dönemiydi. İlk seçimimizdi. Ak Parti ailesi olarak çok yoğun bir çalışma sureci geçirdik. Bizlerde kadın kolları olarak çok aktif çalıştık. Halkımızın taktiri bizi birinci parti yaptı, ama tek başına iktidar olamadık. Biz seçim sonrası hiç çalışmayı bırakmadık. Ertesi gün seçim olacakmış gibi zaten çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenle 1 Kasım seçimlerine çok hazır başladık. Mahallelerimizdeki eksikliklerimizi giderdik, çalışan çalışmayan bayanlarımıza görev dağılımı yaptık, herkese düzenli çalışma zamanları oluşturduk ve hep birlikte sahaya yayıldık. Kadın kollarının en büyük şansı bu süreçler içinde İlçe Başkanımız Hasan Soba’dır. Bunun dışında teşkilat içindeki tüm birimlerle uyum içinde bir çalışma sergiliyoruz. Bizim kadar uyumlu bir ekip yoktur herhalde. Bununda faydasını çok gördük. Bu sayede seçimden anlımızın akı ile güzel bir sonuçla çıktık.”

10003923_202065623458655_123568400752333386_n.jpg

 

ÇALIŞMAYAN KİMSE KALMADI

Tatoğlu seçim döneminde günlük çalışma tempolarının nasıl şekillendiğini anlattı;  “İlden veya genel merkezden gelen anlık programlarımız oluyordu. Bir saat içinde programı uygulamak için toplanmak zorunda kaldığımız bir tempo zaman zaman oldu. Ama genelde sabah seçim koordinasyon merkezinde buluşup bayanlarımızla program yapıyorduk. Bir  gurup bayan üye aramalarına yönlendiriliyor, başka bir gurup vekil programında görev alıyordu. Diğer kalan bayanlarımızda 22 mahallede görevlendiriliyordu. Çalışan bayanlarımızda akşam 6’ dan sonra çalışmalara katılarak destek oluyordu. Bu programları teşkilatlanma başkanımız haftalık hazırlıyordu. Bu planlama ile teşkilatta çalışmayan hiç kimse bu süreçte kalmadı.”

 

11295592_546696978814105_1979376616068377108_n.jpg

BAYANSIZ KAPI AÇILMAZ

7 Hazirandan sonra 1 Kasımda mahalleler de nasıl karşılandınız diye sorunca “vatandaşlar daha çok samimiydi” diyen Buket Başkan, “ 1 Kasımda halkımız bizi çok içten ve son derece samimi bir şekilde karşıladı. Gittiğimiz her yerde kapılar ardına kadar açıldı. Bayanlarımızın bu durumda ki katkısı çok büyüktür. Çünkü bizler tutucu insanlarız yanında bayan olamayana kapımızı açmayız. Ayrıca misafir perver bir halkız. ‘Biz başka partiliyiz ama başımızın üstünde yeriniz var gelin çayımızı için’ diyerek bir çok eve de ayrıca  kabul edildik. Bizi çok güzel ağırladı vatandaşlar. Hiçbir yerde suratımıza kapı kapanmadı. Bu durumda bize hep daha çok çalışmak için güç verdi.” ifadelerini kullandı.

 

YÜRÜMEYE MECALİ YOK

Seçim döneminde unutamadığı bir isim var Tatoğlu’nun 90 yaşında bir teyzenin Ak Parti aşkının kendisini çok etkilediğini söyledi; “Cumhuriyet Mahallesinde 90 yaşlarında bir teyzemiz var. Görseniz tam bir Ak Parti sevdalısı. Vekillerimizi de orada çalışma olunca ona götürüyoruz gönlü olsun diye. Teyzemiz mahalledeki diğer programlara kendisini çağırmadığımız için bir gün bizi mahallede buldu ve bize kızdı. ‘Bundan sonra sizin beni çağırmanızı beklemeyeceğim ben kendim çalışıp oy toplayacağım’ diye çıkıştı. Bu sevda gerçekten çok farklı bir şey. Onun o hali, yürümeye bile mecali yok ama bizle kapı kapı dolaşmak istemesi beni çok etkilemişti. Bu insanlar ve onların hayır duaları bizleri güçlendiriyor. Ak Parti’nin gücü buradan geliyor.”

11428063_1455219264791262_4841287348057976644_n.jpg

 

MİTİNGİ UNUTAMAM

“Biz yenisini yapana kadar bir daha böyle güzel bir miting olamaz.” demişti Gebze Ak Parti  İlçe Başkanı Hasan Soba, bunu hatırlatan Tatoğlu başbakanın Gebze’de olmasının güzel bir heyecan oluşturduğunu söyledi;  “Gebze mitingi muhteşem bir mitingdi. Bizim beklentilerimizi de aştı.  Bir kere çok samimiydi. Başbakanımızda Gebze’nin atmosferini gittiği her yerde anlattı zaten. Halk başbakanı Gebze’de gördüğü için çok heyecanlandı ve çok mutlu oldu. Bizleride seçim döneminde çok mutlu eden bir durumdu bu. Unutamam.”

Seçim sonuçlarındaki bu başarı kadın kollarının bir başarısı mı diye sordum direk Tatoğlu’na, “Biz kadın kolları olarak çok çalıştık bu bir gerçek. Evimizden çocuğumuzdan fedakarlık ettik. Ama ilçe başkanımızın desteği olmasa, diğer birimlerimizin bizle çalışma uyumu olmasa çalışmalarımızın bir kıymeti kalmazdı. Hepimiz birbirimize domino taşları gibi bağlantılıyız. Birlik ve beraberlik içinde sürekli çalıştığımız için seçim sonucu sadece kadın kollarının başarısıdır diyemem.”

 

MOTİVASYONUMUZ BAŞKANIMIZ

Kadın kollarını böyle çalışmaya azimlendiren nedir diyorum, Tatoğlu bana;  “Bayanlarımızın en çok taktir ettiğim yönü çalışmalarına karşılık hiçbir şey beklememeleri. Maddi manevi bir çıkarları yok. Bir kuru teşekkür ve güler yüz zaten motive olmamıza yetiyor. Başkanımızda bunu çok iyi yapıyor. Hasan Başkan bizleri her zaman onurlandırıyor. Bu motivasyonla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” diyor.

11665658_1466307807015741_4425166343825099306_n.jpg

 

EĞİTİCİ ÖĞRETİCİ BİR YER KADIN KOLLARI

Kadın kolları seçim dışında ne yapar diye sorunca Tatoğlu kadın kollarının bir eğitim yuvası olduğunu, kadınlara öz güven aşıladığını şu ifadelerle aktardı;  “Her Perşembe rutin yönetim kurulu toplantımız var. Her hafta Çarşamba günleri ise mahalle toplantılarımız olur. Bunun haricinde de eğitici, öğretici bir yer kadın kolları. Seçimler dolayısı ile biraz bu tür programlarımızı eksik bıraktık ama şimdi eğitim programlarımız daha da yoğunlaşacak. Bayanların hangi yönde eksiklikleri varsa bunları yaptığımız istişarelerde tespit ediyoruz. Eksiklikler hangi yönde ise o alanda eğitimler düzenliyoruz.

 

HAYITIN İÇİNDE İNSANLARIN ARASINDAYIZ

Bundan sonraki toplantılarımızın iki saatini mutlaka bu tür eğitimlere ayırmak istiyoruz. Benim sürekli hanımlara tavsiyem bol bol kitap okumalarıdır. Bayanlar gelip söylüyor şu kitabı okudum diye çok mutlu oluyorum. Yardıma ihtiyacı olana kadınlar olarak el birliği ile bir şeyler yapabiliyorsak bu bizler de öz güveni artırıyor. Mahallelerde taziye, doğum, yeni taşınanlara, haça gidenlere  ziyaretler yapıyoruz. Düğün dernek ne varsa hayatın içinde hep insanların arasında olmaya özen gösteriyoruz. Girişimci bayanlarımızı devletimizin sunduğu  desteklerden haber dar edip onları bilgilendirip, yönlendiriyoruz. Hayatın tam içindeyiz her zaman.” Bana verdiği bu tüyoların bir çok partinin kadın kollarının işine yarayacağını biliyor musunuz dediğimde Tatoğlu,  “Bence bunlara çalışsınlar siyaset daha kaliteli olacak. Rekabet daha kaliteli olur. Bu tatlı rekabet bizim içinde daha çok çalışma hevesi doğurur.” ifadesini kullandı.

YAŞAMLARIN FARKINA VARDIM

Buket başkan erkek işi siyasette kadın olmayı “zor” diye tanımladı bana; “Zor. Örneğin çalınmadık kapı bırakmamak bizim sloganımız. Biz kapılara giderken ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Başımıza ne gelecek bilmiyoruz. Ama bir taraftan da çok keyifli  bir yanı var. Türkiye’de çok fazla bayanlar siyasete el atmıyor, çekinceleri var. Girdikleri zamanda keyfinin farkına varıyorlar. Daha da yoğunlaşıp aktif olmaya başlıyorlar. Siyasi hayatta ben insanların farkına vardım. Yaşamların farkına vardım. Nasıl zor şartlarda yaşayan insanların olduğunu gördüm. Gebze’nin  yerlisiyim ama ben Gebze’yi iki üç mahalleden ibaret biliyordum. Mahalleleri tanıdım. İnsanlarla siyaseten olmasa bile o diyalog kurmak bile çok eğitici, öğretici ve keyif verici. Siyasette bir şeyler başarabildiğinin farkına varmak çok iyi bir özgüven kaynağı oluyor.” açıklamasında bulundu.

12107926_1637897156466804_1596147592219256285_n.jpg

 

EŞİM BOŞLUĞUMU DOLDURDU

Aileniz, kızınız çalışma temponuz için de size nasıl davrandı, siz ne hissettiniz sorusu aklına sadece kızını getiriyor; “Çocuğumu çok boşladım. Onun vicdan azabını yaşıyorum. Eşim sağ olsun boşluğumu doldurdu, annem yine yardımcı oldu. Ama kızımdan ben her gün ‘yeter artık anne, artık beni sevmiyorsun’ tepkilerini gördüm. Ama artık alıştı. Oda artık kendince fedakarlık yapıyor. İşte Ak Parti sevdası bu gerçekten çok farklı.” Nedir bu Ak Parti sevdası  diye sorunca Tatoğlu tek kelimeye odaklanıyor güven;

 

AK PARTİ = GÜVEN

“Ak Parti sevdası anlatılmaz yaşanır. Bir kere güven odak noktasında. Ülkemizin geleceği için kadrolarına çok güveniyoruz. Ak Parti bu anlamda tek parti. Bazen vatandaşlar ‘bu kadar vaatte bulundunuz, bunları yapabilecek misiniz’ diye soruyor. Bizde diyoruz ki Ak Parti verdiği sözü ne zaman tutmadı ki o zaman onlar ‘evet’ diyor. İşte bunu bilmek çok güzel. Biliyoruz ki söylediklerimiz yapılacak. Vatandaşın bu noktada karşısında sağlam durmayı bize yaşattığı için Ak Partiye bağlılığımız artırıyor.” Röportajımız sonunda içten ve sıcak karşılaması için teşekkür ettim. Onu beklettiğim için özür diledikten sonra yanından ayrıldığım Ak Parti Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Buket Çalışal Tatoğlu’na bir ömür boyu başarılar dilerim.

12108229_596640210486448_411631452787051833_n.jpg

HABER:LALE KALAYCIOĞLU

 

 

 

 

 


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR