• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87

Ağaoğlu'ndan 'Yusuf ve Abdülkadir' açıklaması

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, "Monaco ve Lille kulüpleri, bu oyuncuları (Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür) istedi. 160 milyon avroyu getirip masanın üstüne koysanız da ben bu sene oyuncuları satmayı düşünmüyorum.' dedim." dedi.

SPOR 16.06.2019 07:52:00 0
Ağaoğlu

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, oyuncuları Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür'e talip olan Fransa'nın Monaca ve Lille kulüplerine olumsuz yanıt verdiğini söyledi.

Ağaoğlu, Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi'nde düzenlenen 44. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, göreve kulübe hizmet etmeye geldiklerini belirtti.

Alt yapıdan çıkarak yıldızlaşan oyunculara sadece para açısından bakılmaması gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Yusuf (Yazıcı), Abdülkadir (Ömür) kulübün ekonomisini kurtaran kahramanlar. Hafta içinde Yusuf ve Abdülkadir ile alakalı bazı transfer görüşmelerinde ben onlara da söyledim. 'Sakın ola ki bu arkadaşları sadece bir futbolcu olarak görmeyin. Onlar bir kentin futbol felsefesinin yeniden doğuşunun önderleri. Onlar bir kentin futbol felsefesinin genç kuşaklarının idolleri, rol modelleridir. Onlar Trabzonspor futbol felsefesinin marka elçileridir.' dedim. Ben Yusuf'a, Abdülkadir'e veya diğerlerine asla futbolcu gözüyle, bilmem ne kadar para gözüyle bakmam. Yeni felsefenin temeli atılmıştır. Onun önderleri ve sorumluluğunu üstlenmiş rol model insanlardır. Bunlar aynı zamanda irtifa kaybetmekte olan Trabzonspor sempatisinin ülke genelinde yüzde 300-400 yükselmesini sağlayan insanlardır. Biz genç arkadaşlarımızı sadece futbolcu ve bilmem ne kadar avroluk varlık olarak görmeyelim."

Genç oyuncular Yusuf ve Abdülkadir'in satışı için görüş alacakları yönündeki haberlere ilişkin ise Ağaoğlu, "Oyuncularımıza sadece para gözüyle bakmak yapılabilecek yanlışların, hataların en büyüğü olur. Bu oyuncuların kazandırdığı irtifadan bahsettim. O irtifayı hiçbir para birimiyle ölçemezsiniz. Monaco ve Lille kulüpleri, bu oyuncuları istedi. En son konuştuğumuz zaman, 'Kulübün borcu 160 milyon avro. O 160 milyon avroyu getirip masanın üstüne koysanız da ben bu sene oyuncuları satmayı düşünmüyorum.' dedim. Türkiye'nin en değerli iki oyuncusu. En değerli iki oyuncusuna sizin yapacağınız teklifler 8-9-10-15 milyon. Ben böyle rakamlara transfer izni verdiğim zaman, şehrime, kulübüme, ülke sporuna ve ekonomisine ihanet etmiş olurum." diye konuştu.

Yapılan tekliflerde, Türkiye liginin seviyesiyle ilgili değerlemelerin önlerine konulduğunu aktaran bordo-mavili kulübün başkanı, "Konuşurken, 'Sizin liginizin durumu bu.' falan deniyor. Geçin bunları. Ülkenin iki pırlantasını almak için buradasınız. O zaman masaya pırlantanın gerçek değeriyle geleceksiniz. O da inşallah önümüzdeki sene. Yusuf, Abdülkadir ve diğer oyuncularımızı sadece para olarak görmüyoruz. Onlar ülkeyi de temsil edecekler. Trabzon'u, Trabzonspor'u temsil edecekler. Arkalarından gelen arkadaşlarının, kardeşlerinin marka elçileri, önlerini açan insanlar olacaklar. Sıradan bir oyuncu transferi olarak yurt dışına göndermeyi düşünmüyoruz. En iyi yere, en iyi parayla gidecekler. Ülkelerini ve kulüplerini en iyi şekilde temsil edecekler. " ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor, bize kimliğimizi veren bir kurum"

Ağaoğlu, Trabzonspor'un şampiyonlukları ve zaferleriyle coşan ancak sıkıntılı süreçte görev almayı fedakarlık olarak algılayan insanlardan olmadıklarını dile getirdi.

Bu süreci bir fedakarlık olarak nitelemeleri durumunda, geçmişteki zafer ve şampiyonluklarla sevinme hakları bulunmadığını anlatan Ağaoğlu, "Trabzonspor, bize kimliğimizi veren bir kurum. Trabzonspor, bu coğrafyada çocuğun ana rahmine düştüğünde oluşmaya başlayan bir sevdadır. Dünyanın herhangi bir köşesinde rastlanır mı bilmem ama bu ülkede rastlanamayacak bir sevda. Trabzonspor sevdalısı bu gençlere, Trabzonspor ile kimlik bulmuş insanlar olarak bizim çok büyük borcumuz var. Yarın onlara gurur duyacakları ve kendilerinden sonra gelecek kuşaklara o gururu taşıyacak bir Trabzonspor'u bırakmak hepimizin asli görevi, boyumuzun borcudur." şeklinde konuştu.

Avrupa'da ceza konusu

Ağaoğlu, daha önceki dönemde UEFA ile yapılan finansal fair play anlaşmasına uyulmaması nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildiklerini anımsatarak, "2018 yılında 5 milyon avro gelir-gider farkının aşılmaması taahhüttü. 55 milyon avro ile 10 kat aşıldığı için UEFA Disiplin Kuruluna sevk edildik. Bugün geldiğimiz noktada UEFA Mali Disiplin Komitesinin tavsiye niteliğindeki görüşü, '5 milyon avronun altında kalırlarsa, Avrupa kupalarına bazı cezai şartlar yerine gelmesi koşuluyla devam etmeleri uygundur.' şeklinde." değerlendirmeside bulundu.

Transfer döneminde bulunulduğuna işaret eden Ağaoğlu, "Geçen sene 2,2 milyon avroluk transfer yaptık. Bu sene de bu civarda olacak. 'Para var harcamıyorlar. Kulübün başkanı cimri.' deniyor. Bununla alakası yok. UEFA'nın çizmiş olduğu sınırlar, bizde bu kadarlık transfer harcamasına denk düşüyor. Bu sınırları aşmak, önümüzdeki yıllarda Trabzonspor'un Avrupa kupalarına katılma hakkının elinden alınması demek. Diğer taraftan da Trabzonspor Kulübüne ihanet demek. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, sizlerden aldığımız görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Bunun üzerine çıkma şansımız yok." şeklinde görüş belirtti.

Başkan Ağaoğlu, UEFA Disiplin Kurulu kararını beklediklerini dile getirerek, "Öyle tahmin ediyorum ki bir hafta 10 gün içinde karar verilecek. Men cezası gibi bir şey söz konusu ki Allah korusun. İhtimal vermiyorum. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) yolu da açık. Bir hafta içinde CAS'tan bunu geri çevirebileceğimizi tahmin ediyorum. O konuyla ilgili de çalışmalarımız var." açıklamasını yaptı.

"Takımımla gurur duydum"

Yaptıkları bazı hamlelerle diğer kulüplerin bir adım önünde olduklarını savunan Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fransa karşısında 2-0 galip gelen ve daha sonra İzlanda'daki milli takıma baktığım zaman, ligi şampiyon bitiren takımın kadrosundan tek futbolcunun olmadığını gördüğüm yerde, ben de kenardan izleyen bir Trabzonsporlu olarak kendi takımımla gurur duydum. Her takımın yönetim şekli, futbola bakış açısı kendi tercihidir, asla eleştirmiyorum. Bizim bakış açımız bu. Camiamız en güzel örneği Türkiye'ye gösterdi. Ben bunca zorluğa rağmen, bu kadar erken geri dönüş beklemiyordum. Bu şehir ve takımın başaramayacağı şey yoktur."

"Galatasaray'ı yensek şampiyonduk"

Ağaoğlu, Süper Lig'in ikinci yarısındaki Galatasaray maçına ilişkin, "O maçı kazanmış olsaydık, bugün şampiyon Trabzonspor'du. Sözüm asla Galatasaray Kulübü ve takımına değil. Şampiyonluklarını da kutladık. Maçı yöneten hakem, o düdüğü adaletli çalacak. 17 yaşındaki çocuğu yetiştirip, senin adaletine teslim ediyorum. Onu katledemezsin. Sen onu yaptın." diye konuştu.

"Biz kimseye, 'Önümüzü açın.' demedik." ifadesini kullanan Ağaoğlu, "Sadece, 'Önümüzü tıkamayın, biz hedefimize ulaşırız.' dedik. Yeri geliyor bir maç Süper Lig'de bir takımın kaderini nasıl etkileyebiliyor. Ama bunu yapanların yanına da kar kalmadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) duyarlı davrandı. İlk defa bir Trabzonspor maçından sonra MHK Başkanı istifa etmek zorunda kaldı. Çünkü yapılan çok yanlıştı. TFF duyarlı davrandı, o hakeme sezon sonuna kadar maç vermedi." şeklinde konuştu.

Sürmen: Trabzonspor'un ligi 4. sırada bitirmesi başarıdır

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, kulübün sorunlarını dinlemek için gelenlere teşekkür ederek, "Ekonomik darboğaza rağmen Trabzonspor'un ligi 4. sırada bitirmesi başarıdır. Bu başarılarından dolayı Sayın Başkanı, yönetim kurulunu, Ünal (Karaman) hocamızı ve değerli futbolcularımızı kutluyoruz." dedi.

Trabzon'un evladı olan Şenol Güneş'in de milli takıma seçilmesinin camia açısından övünç kaynağı olduğunu aktaran Sürmen, "Milli takımın oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla mutlu olduk, sevindik. Kendisini ve milli takım futbolcularının hepsini kutluyoruz." açıklamasını yaptı.

Kulüplere savurgan harcamalardan vazgeçmeleri uyarısında bulunan Sürmen, futbol yasasının çıkartılıp, yöneticilerin keyfi harcamalarının önüne geçilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Sürmen, Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış kulüplerin divan başkanlarıyla 10 Temmuz'da Trabzon'da toplantı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Kulübün ekonomik durumu

Trabzonspor Kulübü Derneği Denetleme Kurulu raporunda, dernek ile bağlı şirketlerinin 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla kısa vadeli 805 milyon 771 bin 126 lira, uzun vadeli de 532 milyon 855 bin 979 olmak üzere, toplam 1 milyar 338 milyon 627 bin 105 lira borcu olduğu belirtildi.

Kısa vadeli 249 milyon 887 bin 607 lira gelir düşüldüğünde, net borcun 1 milyar 88 milyon 739 bin 498 lira olduğu vurgulandı.

Konuşmaların ardından Ağaoğlu, kulüp eski başkanlarına, özel olarak hazırlatılan kara kalem portrelerini hediye etti.

(AA)


İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Başkan Ömeroğlu, Koltuğu Minik Öğrenciye Devretti

Güven Çilingir Evi: İstanbul'un Farklı Semtlerinde Hızlı ve Güvenilir Çözümler

Epin Digital: Pubg Mobile UC ve Valorant VP Satın Alma Rehberi

Çengelköy’de Kapıda Kalma Problemlerine Son

Ankara’da Vajinismus Tedavisi Hizmetinden Faydalanabilirsiniz

BURSA NAKLİYAT HİZMETLERİ – 0551 635 62 53

Sokak Kültürünün İncisi Hype Merch Güvenilir mi?

Karavan Ev İle Yaşam Alanınızı Her Yere Taşıyın

TCG Fırtına Hücumbotu Ziyarete Açık Olacak

GTÜ Rektörü Makamını Çocuklara Devretti

Başkan Bıyık koltuğunu çocuklara bıraktı

Hürriyet’ten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a hayırlı olsun ziyareti

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

İzmit Belediyesinin, sürdürülebilirlik çalışmaları Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor

Çiftçi, koltuğunu minik başkana devretti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaeli’de hafif ticari araç motosiklete arkadan çarptı: 1 yaralı

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

İzmit Belediyesinin 23 Nisan etkinlikleri doğa yürüyüşü ile başladı

Motosikletli gencin hayatını kaybettiği kaza anı kamerada

Başkan Hürriyet: “SARBAŞ’ı halka hizmet eden bir şirkete dönüştürdük”

GTÜ'den Bağımlılıkla Mücadeleye Destek 

Çocuk kulüplerinde 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR