• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

9 kişinin öldürüldüğü cinayeti anlattı

Olay gecesi yaşananları anlatan acılı anne ilginç iddialarda bulunarak, çarpıcı detaylar verdi.

ASAYİŞ 11.02.2016 15:16:00 0
9 kişinin öldürüldüğü cinayeti anlattı

Gaziantep’te 9 kişinin öldüğü katliamda olay yerinde bulunduğunu anlatan Tuğba Taş’ın annesi Kudret Taş, çığlıklar içerisinde karakola gitmesiyle ölümden kurtulduğunu ifade etti.

KONUŞMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ
9 kişinin öldürüldüğü olayın yaşandığı gece ölen Tuğba Taş’ın annesi kudret Taş, olayın hemen öncesinde kendisinin de evde olduğunu söyledi. Olay gecesi Yusuf Taş’ın atkı ile yüzünü kapattığını ve şalvar giyerek evin etrafında keşif yaparken görüldüğünü söyleyen Kudret Taş, komşuların ihbarına rağmen gelen polis olmadığını ileri sürdü. Kapı çalınıp dışarı çıktığında Yusuf Taş’ın, Tuğba Taş ile konuşmak istediğini anlatan Kudret Taş, kendileri ile mahkemelik olmaları nedeniyle konuşmak istediğini ileri sürdü.

"BEN TANISAYDIM BU EVİ BAŞIMA YIKAR MIYDIM"
Kudret Taş, "Ben çıktığımda yüzünü gözünü kapatmış yüzünü göstermiyor. Bir mont ve bir de şalvar giymiş. Ben zaten tanısaydım bu evimi başıma yıkar mıydım. Geldi kızımın omzuna yapıştı. Gel illa konuşalım dedi. İlk etapta tamam dedim. Zarar vermesin diye kızıma dedim ki ‘Hadi kızım sen git kapıyı ört’ dedim. Ben bununla konuşayım. Ben onu farklı tarafa çevirdim. Tuğba 3 adım ilerledikten sonra kapıyı örtebileceğini düşündüm, gözüm kestirdi. ’Oğlum, benim senle konuşacağım yok. Bak ben adaletten konuşuyorum. Adalete sığındım’ dedim. ’Sen de adalete git, haklıysan kazanırsın’ dedim. ’Bende haksızsam kaybederim’ dedim. ’Senle işimiz yok, bizim işimiz artık adaletle’ dedim" diyerek olay gecesi yaşananları anlattı.

"CANLARI İSTESEYDİ O YUSUF'U BULURLARDI"
Kızını kurtarmak için odaya gönderdiğini yineleyen Kudret Taş, damadı Yusuf Taş’ı, cebine elini atmasının ardından itekleyerek, evden kaçmayı başardığını söyledi. Evlerinin 100 metre ilerisindeki karakola doğru koştuğunu anlatan Kudret Taş, "Tuğba’yı kurtarmak amacıyla gönderdim. Kapıyı kapat dedim. Yusuf Taş ise bana yönelip, elini cebine attı. Tuğba orada kendini kurtarır deyip, ben karakola fırladım. Çünkü 155’ten herhangi bir netice alamıyoruz. Ölen öldü kalan kaldı. En son polisler geldi. Ben polise gidip gelene kadar Yusuf Taş her şeyi yapmış. Tuğba kapıyı bile kapatamamış. Ev ile karakolun arasında 100 metre var. Ben giderken çığlıklarımı duymadılar mı? Ben şimdi, yükseklerden yardım istiyorum. Ben Cumhurbaşkanı, Başbakanın bana yardımcı olmalarını istiyorum. Eğer canları istese idi 7 günde değil, 7 saate o Yusuf bulunurdu" diye konuştu.

"BUNLARIN HEPSİ PLANLI YAPILDI"
Tüm yaşananların planlı yapıldığını savunan Kudret Taş, "Bunların hepsi planlı yapıldı. Yusuf’un babası 8 ay önce getir de öldüreyim, zeytinlerini altına gömeyim dediğini hiç unutmadım. O esnada Turan Taş’ı gönderiyordum. Turan Taş’ı da planlı bir şekilde bizim eve gönderdi. Turan Taş’ın babası da Turan Taş’ı arayıp kışkırtıyor. Tabi o babasına ne yalanlar söylüyorsa oda evladına söylüyor. Oda kalkıp o öfke ile bize geliyor. Zaten olay, ben Turan Taş’ı yollarken oldu" dedi.

"GÖRÜCÜ USULÜ OLDU"
Kızının görücü usulü ile evlendiğini belirten anne Kudret Taş, "Görücü usulü oldu. O dönem İstanbul’daydı ailesi geldi. Kızım hastanede yatarken ailesi geldi. Daha sonra kendisi geldi. İlk görüşmede zaten nişan oldu bitti. Bir de düğünde gördük. Başka da biz bu adamı görmedik. Ailesi de beni kandırarak, oğlunun bir üniversite bitirdiğini ve bir üniversite de dondurduğunu, aynı zamanda otel müdürü ve tercümanlık yaptığını söyleyerek kızımı aldılar. Tuğba evlendikten sonra, bunların pisliklerini öğrenmeye başladım. Garson olduğunu öğrendim. Daha sonrasında ise başka bir kadınla imam nikahlı ve iki çocuğunun olduğunu öğrendim. O kadın zaten kızım gittiği günden beri kızıma işkence yapıp, tehdit ediyormuş. Ben kızımın kafayı yediğini fark ettiğimde, evliliğinden 8 ay sonra ilk kez evine gittim. Oraya gittiğimde yanımda iki kere kızımı dövdü. İstanbul’dayım diye bir yer bilmiyordum diye şikayet edemedim. Daha sonra kızımı alıp, Gaziantep’e getirdim. Buraya hastaneye yatırdım. Üniversite Hastanesi Psikoloji bölümüne yatırdım" dedi.

"KIZIMI FRANSA’YA KAÇIRACAKTI"
Kudret Taş, damadının kızını telefonla arayıp, ikna ederek tedavisini yarım bıraktırdığını ileri sürdü. Damadının başka bir hastaneye yatırdığı kızını Fransa’ya kaçırma planı yaptığını iddia eden anne Kudret Taş, "Halen telefonla arayıp kızımın psikolojisini bozmaya devam ediyordu. Kızıma telefonda ne dediyse bilmiyorum. Kızım tedavisini yarım bırakarak, tekrar İstanbul’a gitti. Oradan eşyasını alıp, buraya geldi. Onun üzerine, tekrar gelip kızımı kaçırdı. Kızımın psikolojisi yerinde değilken kızımı kaçırdı. Ben karakola gittim. Bir yerlerden duydum, orada kızımı İstanbul Bağcılar Hastanesine yatırmış. Kızım hastanede yattığı sırada kızıma pasaport çıkarmaya çalışmış. Bu pasaportla kızımı Fransa’ya kaçıracakmış. Kızımın pasaportunu çıkarıyor vizesini yapıyor. Onun üzerine de kendine pasaport çıkarırken, bir suçtan yurt dışı yasağı olduğu için alamamış. Mahkemeleri halen devam ediyormuş. Bende bilmiyordum" diye konuştu.

"KIZIMIN ÜZERİNE ŞİRKET AÇMIŞ"
Anne Kudret Taş, damadı Yusuf Taş’ın kızının üzerine şirket açtığını ve halen kızının devlete borcu olduğunu anlattı. Acılı anne, "Mahkemelerde hakim söylerken duydum. Kızımın psikolojisi bozuk olduğu sırada bir de kızımın üzerine şirket açmış. Kızımın Bağkur ve maliyede halan borçları duruyor. Kızımı ticaret kadını olarak göstermiş. Şirketi açtığı sırada bir ortağıyla beraber açmış. Sistemde kızımın ortağı olarak görülen kişi, şirketi almış kaçırmış. Kızım, orada bir TL para almamasına rağmen, şu an kızımın devlete 10 bin TL borcu var. İş kadınlığından bir TL bile kazanmadı ama devlete ödeyeceği 10 bin TL borcu var" dedi.

Damadı ile olan sıkıntılar nedeniyle bir süredir kızı ile konuşmadığını anlatan Kudret Taş, kızının eşinin yanından kaçıp gelmesine rağmen öfkeli olduğu için kızını kabul etmediğini ifade etti. Kızının hiç ekmeğini yemediği babasının evinde kaldığını anlatan Taş, "Ben kızımla konuşmuyordum. Kızım kaçmış gelmiş. Kızıma öfkeli olduğum için yanıma almadım. Kızım hiç ekmeğini yemediği babasının evini otel olarak kullandı. Gündüz gelip yanımda yiyordu. Yemeğini ihtiyacını ben görüyordum. Çamaşırlarını ben alıyordum" diyerek anlatmaya devam etti.

"TEKRAR BİRLEŞECEKLERİNİ DÜŞÜNÜRKEN KIZIMI DARP ETTİ"
Kızını bu kez de Yusuf Taş’ın babası Halil Taş’ın ikna ettiğini vurgulayan anne Kudret Taş, "Ne hikmetse, Bu Halil Taş’gil kızı benden aldı. Hiç görmediği dünürü, kızımın babası oldu. Akrabası onlar oldu" dedi.

Yusuf’un kızı ile ayrılıklarını bitirmek amacıyla tekrar kendisine geldiğini söyleyen Kudret Taş, birleşmelerine ancak ayrı bir ev tutulup, taşınılması halinde izin vereceğini söylediğini anlattı. Kendisinin evin düzenini yaptığı esnada kızının darp edildiğini kaydeden Kudret Taş, "Yusuf birleşmeye diye geldi. Dedim git ev bul, sahibi ile konuş. Madem birleşiyorsan git ev bul. Ev sahibi ile konuştular. ne yaptılar sonra bilmiyorum ne yaptılar. Evin düzenini yaptığımda, geldi kapının önünde çocuğumu vurdu. Yusuf Taş, teyzesini çocuklarını topladı. Babasının ailesini toplayıp, kızımı tekrar dövdü. 155’e telefon açtım. Aynı zamanda o sırada kız kardeşime de telefon açıp, ’gelin bizi kurtarın’ dedim bizi öldürecekler. Kız kardeşim, Düztepe karakolunun oradan taksi tutarak benim eve geldi. Polis çağıran benim, dayağı yiyen ben olmama rağmen, polis geldiğinde beni orada çöp bidonu gibi bırakarak, o katili alıp, götürdüler. Sende dolmuşla gel dediler. Oraya beş tane araba geldi. O beş arabaya benle kızımı sığdıramadılar" ifadelerini kullandı.

Kendisinin kızıyla karakola gidene kadar damadının polisin yardımıyla işlemlerini yürüttüğünü ve davacı olduğunu belirten Kudret Taş, kızının da kışkırtması kendisinin suçlu duruma düştüğünü anlattı. Yusuf Taş ve alisinin yalan beyan ve başvuruları ile karakoldan çıktığını ileri sürdü.

ÖLEN TURAN TAŞ’IN CEBİNDEN ÇIKAN HEDİYE
Acılı anne, kızı Tuğba Taş ile aynı evde öldürülen Turan Taş’ın, kızının sevgilisi olduğu yönündeki iddiaları da yalanladı. Turan Taş’ın cebinden kızının değil gerçek sevgilisinin ismi çıktığını belirten Kudret Taş, "Turan Taş, kızımın perişanlığı üzerine kızıma yardım eli uzattı. Turan Taş insanlık yolunda gitti. Yok kızı Katil Yusuf’tan boşayıp Turan Taş’a verecekmişim. Bunların hepsi yalan haber. Turan Taş’ın cenazesini kaldıran polislerdi zaten. Turan Taş’ın kimin sevgilisi, kiminle evleneceğini iyi biliyorlar. Turan Taş’ın cebine baksalardı cebindeki hediyesinde ’Emel mi’ yazıyor, ’Tuğba mı’ yazıyordu. O zaman meseleyi daha iyi bilirlerdi" diye konuştu.

Kudret Taş, kızının evindeki eşyalar için tekrar Yusuf Taş ve ailesi ile tartıştıklarını kaydetti. Eşyanın önce evde sonra köyde olduğunu söylendiğini belirten anne Kudret Taş, damadı Yusuf Taş’ın babası Halil Taş’ın kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.


Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Abisini boğazını keserek öldüren zanlı adliyeye sevk edildi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR