• BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

8 senede 219 bin tablet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl 6. sınıf öğrencilerini 29 bin 472 yeni nesil tablet bilgisayar ile buluşturuyor.

EĞİTİM 26.05.2017 08:30:00 0
8 senede 219 bin tablet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6. sınıf öğrencilerine yönelik bu sene sekizincisini sürdürdüğü yeni nesil tabletlerin dağıtımı Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde törenle gerçekleşti. 29 bin 472 tablet bilgisayarın öğrencilerle buluştuğu tören ile Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 219 bin 233 adet tableti çocukların eğitimine sunmuş oldu.

DAĞITIM TÖRENİNDE YOĞUN KATILIMI VARDI

Tablet dağıtım törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan Microsoft yöneticileri, il, ilçe protokolü, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

“8 YIL ÖNCE BİSMİLLAH DEDİK”

Öğrencilerin yeni nesil tabletlerle kavuştuğu tören öncesinde yetenek sizsiniz programı ile tanınan illüzyonist Burak ve Kıvanç öğrencilere gösterilerini sundu. Bol bol alkış alan heyecanlı gösteriden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli'de her öğrencinin bir bilgisayarı olsun, çağın ihtiyaçlarına göre yetişsin diye bismillah dediklerini ifade ederek” Hamdolsun, 8 yıl önce başladığımız bu muazzam işte,190 bin hayali gerçekleştirdik. 8 yıldır Kocaeli'deki bütün 6'ncı sınıf öğrencilerimizi bilgisayar sahibi yapıyoruz. 29 bin tablet bilgisayarı daha çocuklarımıza armağan ediyoruz. Bunların içine yüklediğimiz eğitim programlarını öğretmenleriniz ile birlikte uygulayın. Öğrenin, çalışın.” şeklinde konuştu.

KALKINMA HAMLESİNİN ÖNEMLİ PARÇASI

2002 yılından beri adım adım yeni bir zihniyet ile ülkemizi geleceğe hazırladıklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu” 2023 ve 2071 hedeflerine doğru dolu dizgin yol alıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere; Hükümetimiz ve devletimiz, mazideki o muhteşem medeniyetimizi yeniden ihya edebilmek için var güçleriyle çalışıyorlar. İşte bugün burada yavrularımıza verdiğimiz bu bilgisayarlar da bu büyük kalkınma hamlesinin önemli bir parçasıdır. Türkiye’nin sanayi üssü olan Kocaeli’mizin, geleceğin bilişim üssü olabilmesi için gerekli olan yetişmiş insan gücünün kaynağı bu kentte yetiştirilmektedir. Türkiye’nin bilişim merkezi olacak olan, Gebze Bilişim Vadisi projesi, kentimizdeki binlerce fabrika ve dev tesisin Ar-Ge merkezleri gibi kurum ve kuruluşlar için gerekli olan insan ve zekâ bu sayede yetişiyor.” şeklinde konuştu.

DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLMANIN YOLU

Tam 29 bin 472 adet bilgisayarı çocuklarımıza hediye ettiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu” Biz yüzümüzü dünyaya döndük, çünkü çağın teknolojisini kullanamazsak hayatı yakalayamayız. Doğrusu şu ki her çağın, her dönemin kendine mahsus ihtiyaçları vardır. Tarım devriminde saman, sanayi devriminde buhar neyse, bugün yaşadığımız bilgi çağında da bilgisayar odur. Yeni kurulan dünyada söz sahibi olmanın yolu bilgisayardan geçiyor. Kendi millî yazılımlarımızı üretmekten, bunları dünya pazarlarına sunmaktan geçiyor.” dedi.

KOCAELİNİN DAHİLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ

Bugüne kadar 190 bin bilgisayar dağıtıldığını belirten Başkan Karaosmanoğlu” Çok ciddi bir rakam. Türkiye'deki pek çok ilin nüfusundan daha fazla. Biz bu projeye harcanan parayı ülkemizin geleceğine yatırıyoruz. Kocaeli'nin geleceği parlak. Türkiye'nin geleceği parlak. Dünyanın sayılı devletlerinden olmak için yol haritamız var. Elle tutulur gözle görülür icraatlarımız var. Büyük devlet nasıl olur? Büyük insanlar yetiştirirsek olur. Büyük insan, çağın eğitim gerekliliklerini yerine getirmekle ve bunlara sahip olmakla yetişir. Biz Kocaeli'nin, Türkiye'nin dâhilerini yetiştiriyoruz. Allah'ın izniyle, İnanıyorum ki, çok yakın bir gelecekte, Kocaeli'nin çocukları, isimlerini dünyaya, yeni yazılımlarla, olağanüstü tasarımlarla, yeni keşif ve icatlarla duyuracaklar. Çünkü çocuklarımıza imkân verdiğimiz, potansiyellerini keşfedecek alanlar açtığımız zaman, başaramayacakları hiç bir iş yok. Bu tabletler de çocuklarımıza çok güzel bir imkân. Hayatlarını zenginleştirecek bir imkân.” İfadelerini kullandı.

SİZLER BİLGİ ÇAĞINI OLUŞTURAN OLACAKSINIZ

Geleceğin güvencesinin çocuklar olduğunu dile getiren Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise” Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyorum. Sizlerin heyecanı, sevinci, coşkusu her şeyin ötesinde. Bu değerli hediyeyi sizler de büyük mutlulukla karşılıyorsunuz. Sizler ülkemizin teminatısınız. İnşallah bilgi çağının ve teknolojisinin hazırlayıcısı, oluşturanı olacaksınız. Dünyanın en büyük ilk on ülkesi arasına girmemiz, sizlerin geleceğe hazırlanmanız sayesinde olacaktır. Bu doğrultuda bizler de dijital çağın ilkokuldan başlatacak bir seferberlik başlatacağız.” sözlerini kullandı. Konuşmaların ardından tablet bilgisayarların 6. sınıf öğrencilerine dağıtımına başlandı.

TÜRKÇELEŞTİRİLMİŞ F KLAVYE

Yeni nesil bilgisayarlar, öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek özellikler bulunduruyor. Türkçeleştirilmiş F klavye düzenine sahip tabletler tak çıkar klavyesi sayesinde kolay yazmaya imkan sağlıyor. Bilgisayarın çalınmasını ve üçüncü şahıslara verilmesini engellemek amacıyla cihazlarda uzaktan kilitlenme özelliği bulunuyor. Bu özellik bilgisayar formatlansa bile sistemden kaldırılamıyor. Tabletlerde kelime işlem, hesap tablosu ve sunum uygulamalarını içeren tablet işletim sistemi için özelleştirilmiş ofis uygulaması yüklü halde bulunuyor.

YABANCI DİL SÖZLÜK PROGRAMI

Tabletler, sözlük programı kurulu halde teslim ediliyor. Sözlük programı içeriğinde “İngilizce-Türkçe” ve "Türkçe-İngilizce" özelliği yer alıyor. Üründe Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onay verdiği Türkçe Sözlük programı bulunuyor. Tabletlerde sıkıştırma programı, müzik ve video oynatıcı program, pdf gösterici gibi ücretsiz kullanılabilecek programlar yer alıyor. Tabletlerde e-kitap desteği ile ebeveyn kontrol yazılımı da bulunuyor. Tablet bilgisayarlar 4GB Ram ve 64 GB belleğe sahip.

KOCAELİ KODLUYOR

Öte yandan dağıtılacak tabletlerin içerisinde bir kodlama programı olacak. Bu program ile öğrenciler proje geliştirerek Tablet Dağıtım Töreni’nde tanıtımı yapılacak olan ortaokul 5-6-7-8. Sınıflar için “Kocaeli Kodluyor” ödüllü bilişim yarışmasına katılabilecek. Ardından yarışma ön başvuruları alınacak. Katılacak takımlar belirlendikten sonra eğiticilerin eğitimi verilecek. Daha sonra öğrencilere eğitim verilecek ve proje oluşturmaları istenecek. Ekim-kasım ayı içerisinde değerlendirmeler yapılacak ve finale kalanlar Kocaeli Bilişim Fuarı’na davet edilecek. Yarışma takvimi daha sonra açıklanacak.


Kocaelispor’da karar çıktı: Olağanüstü kongreye gidilecek

Vatandaşlar yangını meraklı gözlerle izledi

Gebze Zabıtasından Fırın Denetimleri

Türel nakliyeci esnafını dinledi

Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Ağırlandı

Yeni Gölcük Terminali hızla devam ediyor

Büyükşehir’den üreticilere karpuz tohumu desteği

Akser Zemin: Her Mevsim Yeşil Bahçe, Teras ve Balkon Zeminleri İçin Çim Halı Çözümleri

KEDFE iftarında kent protokolü buluştu

“İstiklalden İstikbale Özel Sergisi” Çanakkale Destanını taçlandırdı

Kat Temizlik Arabası Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Doğum Günü Süsleri Nelerdir?

Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü

Gebze’de Çanakkale Zaferi Anma Programı

Fatma Kurtuluş, acil servisteki hastaları dinledi

Diyetisyen Merve Doğan Yılmaz'dan ramazan ayı için öneriler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Saadet Partisi iftarı Gebze’yi buluşturdu

Bünyamin Çiftçi sevgisi, evlere sığmadı sokaklara taştı

Ömeroğlu, iftarını emekçilerle birlikte açtı

Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor

Çetinkaya Dadaşlardan Destek İstedi

Kartepe’de Çanakkale Destanı Törenleri

Türel şehit ailelerini yalnız bırakmadı

Kongre ne zaman yapılacak?

Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

Yeşilova-Solaklar Kavşağı trafiğe açıldı

Başkan çocukların Ramazan şenliğine katıldı

Ramazan’da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesi’nde devam edecek

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı

Ayasofya'da Yunanistan bayrağı açıp fotoğrafı da skandal bir notla paylaştı

Başiskele Termal Tesis yükseliyor

Devlet hastanesinde panik! Acil servis boşaltıldı, hasta kabulü durdu

32 ilde oy verme saatleri değişti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca'da dernek iftar programına katıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi... Yasaklar başlıyor!

İkinci el araç alacaklara uyarı. Kritik tarih açıklandı

Yoksullara ‘sabır’ çağrısı yapan Ali Erbaş’ın kızından ‘lüks arabasının anahtarına ’ şiir

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Hüseyin Baş “Köprüye araç garantisi vereceğine çiftçiye alım garantisi ver”

Ümit Özdağ: "Afganlara da ‘geçici sığınmacı statüsü’ verecekler"

Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Emeklilere ‘Ramazan Bayramı’ ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor’da karar çıktı: Olağanüstü kongreye gidilecek

Kongre ne zaman yapılacak?

Batshuayi, sahaya inen Trabzonspor taraftarına döner tekme attı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonunda taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Beşiktaş'ın penaltısı neden geçerlilik kazanmadı?

KÖRFEZ ANKARA'DA 3 PUAN PEŞİNDE!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

PFDK'dan Kocaelispor'a cezalar yağdı

ÜNAL KARAMAN ÇAYIROVA’DA

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR