• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

6. Kariyer Günleri’ne Kayı Alpleri Damgasını Vurdu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 6. Kariyer Günleri'nde bulunan Kayı Alpleri programa damgasını vurdu.

GÜNDEM 15.04.2019 15:33:00 0
6. Kariyer Günleri’ne Kayı Alpleri Damgasını Vurdu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 6. Kariyer Günleri'nde bulunan Kayı Alpleri programa damgasını vurdu.

Programın yapıldığı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kapalı Spor Salonu giriş kapısında bulunan Kayı Alpleri öğrenciler ve gelen davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Düzenlenen 6. Kariyer Günleri'ne Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Bilecik İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasın yapan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversitelerin ülkenin en önemli kurumlarından birisi olduğuna değinerek, "Bu bağlamda öğrencilerimize temel insani değerlerin kazandırılması, yerel ve ulusal değerlere karşı duyarlılık bilincinin aşılanması, milli birlik ve kardeşlik duygusunun pekiştirilmesi ve bu yetkinlikleri kazanan öğrencilerimizin iş yaşamına kalifiye birer eleman olarak yetiştirilmesinde üniversitelere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluk bilinciyle hareket eden üniversitemiz, ülkemizde gerek kamu gerekse özel sektör kurum ve kuruluşlarının beklentileri doğrultusunda çalışmalarına hız vermiş, üniversitemiz ile şehrimiz arasında bir köprü görevi üstlenecek olan Mezun Öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü'nü kurmuştur. Koordinatörlüğümüz bu kapsamda ilk olarak il ve ilçelerimize bağlı tüm liselerimizde lise son sınıf öğrencilerimize toplam 40'a yakın lisede, yaklaşık 100 akademisyeniyle üniversitemizi ve bölümlerimizi tanıtıcı paneller düzenlemiştir. Koordinatörlüğümüz 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar dönemi itibariyle toplam 90 kişilik alanında uzman akademisyenimizle hemen her bölümümüzde haftada en az iki saat olmak üzere 1'inci sınıftan 4'üncü sınıfa kadar tüm öğrencilerimize kariyer danışmanlığı hizmeti vermeye başlamış ve öğrencilerimizin geleceklerinin şekillenmesinde önemli bir destek unsuru haline gelmiştir" dedi.

"Öğrencilerimize mezuniyetlerinden sonra da yol gösteriyoruz"

Rektör Taş, konuşmasının devamında, öğrencilere sadece üniversite sıralarında değil, mezuniyetlerinden sonra da yol gösterdiklerini ifade ederek, "Bu çalışmalar doğrultusunda Mezun Öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğümüz bu yıl 6'ncısı düzenlenen kariyer günleri etkinliği kapsamında üniversitemiz çatısı altında, bölümlerimiz ile orta öğretim öğrencilerimizi ve üniversite öğrencilerimiz ile şehrimizin önde gelen firmalarını bir araya getirmiştir. Böylece akademisyenlerimiz ve özel sektör temsilcilerimiz, henüz kariyerlerinin ilk basamağındaki öğrencilerimize tecrübe ve deneyimlerini aktaracaklar ve kariyer planlamalarında rehberlik hizmeti vereceklerdir. Yakın zaman sonra hayata geçecek olan kariyer portalımız ile öğrencilerimizle sanayimizin önemli firmalarını buluşturmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimize sadece üniversite sıralarında değil mezuniyetlerinden sonra da yol gösterici olması ve özel sektör ile buluşturacak olması nedeniyle kariyer merkezi platformumuzun kurulması ve faaliyete geçmesi bizler için büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmaların bir devamı olarak bugün 3 bin 200 mezunumuzla iletişim kurarak öğrencilerimize mezuniyetlerinden sonrada destek olmak, şehrimize ve üniversitemize olan aidiyet duygusunu güçlendirmek adına faaliyetlerimizi artırmış bulunmaktayız. Halen alt yapı çalışmaları devam eden ve 2 ay içinde tamamlanması planlanan kariyer merkezi platformumuz tamamlandığında mevcut 16 bin öğrencimizin ve irtibat halinde olduğumuz 3 bin 200 mezunumuzun CV havuzları oluşturulacak, öğrencilerimizin ve mezun öğrencilerimizin platformumuzda ilimiz özel sektör firmaları ile buluşmaları sağlanacak ve böylece iş yaşamına hazırlık aşamasında öğrencilerimize önemli bir destek sağlanmış olacaktır" şeklinde konuştu.

"Üniversitemiz bizim Bilecik'imiz için vazgeçilmez, son derece önemli"

Bilecik Valisi Bilal Şentürk ise, üniversitenin Bilecik'in için vazgeçilmez ve son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Burası iş dinamitleri ekstra dinamit katan hayati önem taşıyan Bilecik'in ekonomik, sosyal, kültürel anlamda gelişmesine son derece katkı sağlayan bir işlev görüyor. O yönüyle bizim için her faaliyeti önemli. Eğitim öğretim faaliyetleri başta olmak üzere yine eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında teorik bilgilendirmenin yanında zaman, zaman yapmış olduğu bu tür programlarla da hem gençlerimizin hayatı anlamaları noktasında bir kısım tecrübelerden istifa etmeyi imkanlarının hazırladığını görüyoruz. Bunla da gurur duyuyoruz, mutluluk duyuyoruz. Aslında üniversite okumak bazıları için hayata başlamayı biraz geciktirmek gibi düşünülebilir ama öyle değil" dedi.

"Yolumuz bozuk olabilir fakat insanımız bozuk olamaz, olmamalı"

Şentürk, konuşmasının devamında yolların bozuk olduğunu fakat insanın bozuk olmadığını ve olmayacağını da belirterek, "Bizim üniversitemizde de müsaade ettiğimiz gibi 3 +1, 7 +1 gibi uygulamalarla daha mezun olmadan hayata atılma noktasında sorumluluğu da çok kısmi taşıdığı bir aşamada sanayicilerimiz ve iş yerlerinde yapılan staj programlarıyla, kariyer merkezimizin düzenlemiş olduğu etkinliklerle sizleri hayata hazırlama gayreti içerisinde oluyoruz. Biz valilik olarak da buna ilişkin her türlü desteği vereceğimizi baştan ifade etmek istiyoruz. Her zaman söylüyorum yolumuz bozuk olabilir fakat insanımız bozuk olamaz, olmamalı. İnsanımız kendisiyle barışık, nitelikli. Milyarlarla insan var bizim onlardan ne farkımız var diye sorduğumuz zaman bir farkımızın olması lazım. Kendisini idrak ederek, kendisini yetiştiren yapıda olmak zorunda. Bu yapıyı nasıl sağlarız, hep beraber sağlayacağız. Yani devletimizin sağladığı her türlü imkan var. Kurumların imkanları var, özel işletmenin imkanları var. Bunların hepsini yetişme sürecinde sizlerin emrine amade kalarak sizlerin daha iyi yetişmesini geleceğimize, milletimize ve devletimize katkı sağlayacak bir platformda bir donanımda olmanızı arzu ediyoruz. İnşallah bu etkinlikte bu konuda pek çok gencin önünü açacaktır. Kariyer günleriyle, iş kurmuş markalaşmış, değişik alanlarda başarılı çalışmalar yapmış insanlarımızın tecrübelerinden sizler de istifade ederek geleceğinizi hazırlayacaksınız" ifadelerine yer verdi.

Program, konuşmaların ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin bölümlerinin tanıtılması, kentteki en eski esnaflara plaketlerinin verilmesi, mehteran gösterisi, Bilecik ve ilçelerine ait yöresel ürünler sergisinin gezilmesi ve halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

6. Kariyer Günleri’ne Kayı Alpleri Damgasını Vurdu

6. Kariyer Günleri’ne Kayı Alpleri Damgasını Vurdu

6. Kariyer Günleri’ne Kayı Alpleri Damgasını Vurdu

6. Kariyer Günleri’ne Kayı Alpleri Damgasını Vurdu

6. Kariyer Günleri’ne Kayı Alpleri Damgasını Vurdu

6. Kariyer Günleri’ne Kayı Alpleri Damgasını Vurdu

6. Kariyer Günleri’ne Kayı Alpleri Damgasını Vurdu


Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR