• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

24 Ocak Aslan Dolunayı ve Etkileri

24 Ocak 2015 günü İstanbul’a göre 03:46 itibariyle DOLUNAY adını verdiğimiz Güneş – AY karşıtlığı tam halini alacak.

ASTROLOJİ 14.12.2015 23:19:00 0
24 Ocak Aslan Dolunayı ve Etkileri

Ay Aslan Burcu’nun, Güneş ise Kova Burcu’nun 4 derecesinde karşıt konuma geliyorlar. Ay 8’inci, Güneş de 2’inci eve yerleşiyor.
Ay 8’inci evin, Güneş ise 9’uncu evin yöneticisi,
Kova’nın klasik yöneticisi Satürn YAY’da yükselen ile kavuşumda. Modern yöneticisi Uranüs, 4’üncü evden Lilith ile karşıt, Merkür-Pluto kavuşumu ile kare açılar yapıyor. Ama Satürn ve Uranüs geniş orbla da olsa üçgen görünümde.
Haritanın Yükseleni YAY burcunun 9 derecesi. Yükselen yöneticisi Jüpiter Başak’ta Retro, MC ile kavuşuyor. Ayrıca da Kuzey ve Güney Düğümleri ve Vertex – Antivertex noktaları ile Mistik Dörtgen yapıyor.
Eh işte malum MEALİ :)

Hayatımızda hata veren ya da illa ki verecek olan yerleri pekala bildiğimiz bir zaman… Zira Merkür retroyu bitirmek üzere :) Ve biz bu saate kadar eksiği, gediği, hasarı, bozuğu, kaybı hem tespit ettik, hem de durumun tamire ya da kurtarmaya uygun olup olmadığını anladık.

Şimdi onarım, yeniden yapılanma, dümdüz edip baştan başlama ya da ”bu da buraya kadarmış!” deyip arkada bırakma zamanı :)))

BU DALGANIN İÇİNE 21  Ocak itibariyle GİRMİŞ OLABİLİRİZ. 25-26 Ocak’a kadar bütün detaylar netleşir. Hayatımızda oluşacak dönüşümün yerli yerine oturması ise, Mayıs ayını bulabilir.

Pratik anlamda değiştirilmesi, bitirilmesi, yıkılması, düzenlenmesi gereken fiziksel ya da maddi süreçler için son çağrı… Hesap kapatmalar, maddi ve manevi borçlar ve alacaklar gündemin baş köşesinde. Sağlık açısından da ihmal edilmemesi gereken sorunlara mutlaka eğilmemiz gereken bir dönem.

Son kozları ortaya sürüyor, son fırsatları kullanıyor, elimizden gelen son çabayı gösteriyor olabiliriz. Zira fiziksel ve duygusal anlamda tam bir KAPANIŞ için insanın elinden geleni yaptığını bilmeye ya da bitiş çizgisini açıkça görmeye ihtiyacı vardır.

Bazılarımız sonucun TAM İSTEDİĞİMİZ GİBİ olmasında fazla ısrar ediyor olabilir. Hem herşeyin en güzelini hak ettiğimize inanıyoruz, hem de umduğumuz gibi olmayabileceğinden, bize göre hak ettiklerimizi alamama ihtimalinden çok korkuyoruz! Hal bu ise, son golü atmak için kendimizi biraz kasıyor, abartılı atraksiyonlar yapıp, gerekmeyen jestlere kalkışıyor olabiliriz.

Bir başka ihtimal de, konunun umduğumuz gibi kapanmayacağını anladığımız için, DRAMATİK tepkilerin dozunu abartmak :))) ”Bana haaa… Hem de BANA! ÜSTELİK BANAAAAA!!!” gibi replikler böyle yükselişler için var ;) Ama gurur ve hiddet yerine, kabul ve mantık sürecine ne kadar çabuk geçsek o kadar iyi…

Hakkımız olan bazı sonuçları elde edebilmek ya da telafi ödüllerini toplayabilmek için dahi bazı fedakarlıklar yapmak, bazı haklarımızı ya da kazanımlarmızı paylaşmak zorunda olabiliriz. Bunu da bir başka haksızlık olarak görüp midemize kramplar sokmaya hiç gerek yok :)

Bize düşen her şeyi zamanında, kararında bırakmak ve adabıyla davranmak…

Gerçek şu ki; HER ŞEY BİZİM UMDUĞUMUZ GİBİ SONUÇLANMAK ZORUNDA DEĞİLDİR!

Ve biz başka türlüsünü hak ettiğimizi düşünsek de, şu an için olanı idrak etmek, ve dengemizi bulup GELECEĞİN TAŞIDIĞI İHTİMALLERİ GÖRMEK adına yola devam etmek zorundayız.

Bazen bir sürecin son eli, bir başka sürecin geçişidir! Biz elimizdeki olaya odaklı olduğumuz için, durumumuzu SON olarak değerlendiririz. Ve skora odaklanırız.

Oysa hayat skora değil spora bakar :)))

Skor yapayım derken, insani hatalar yapanlar bir sonraki elde kartlar dağıtılırken kendilerini çok da iyi durumda bulmayabilirler…

Yine de biz başkalarının skorları ve bir sonraki elleriyle filan ilgilenmeyip, şu an elimizde olan durumdan en sportmen tavırla çıkmayı becermek zorundayız! Bunun için de KAFAYI RESETLEMEK iyi bir çözüm olabilir.

Eğer çıkmaza girmiş ya da hiç istemediğimiz bir duruma düşmüş hissediyorsak, yapacağımız en güzel hareket KORKMAYI, KAYGILANMAYI, AH-VAH EDEBİYATINI bir yana bırakmaktır.

Bize böyle zamanlarda zorluk çıkartanın başkaları ya da hayat olduğunu düşünebiliriz… Ama böyle zamanları aşmak için verimli ya da yeterli olmayanın bizim bakış açımız ve tavrımız olduğunu hiç düşünmeyiz. ”Böyle” dediğimiz durumların, biz bunları önemsemeyi ve buraları takılmayı bırakalım diye habire başımıza geldiğini ise hiiiç düşünmek istemeyiz :)))

Hayat ya da insanlar bizi hayal kırıklığına uğratıyorlarsa, bize düşen kendimizi bile şaşırtmaktır!

Bu süreçte planlarımızı yaparken arkada kalan mücevher sandığımıza değil, hayatta kalıp daha güzellerini almaya odaklanmamız yerinde olacaktır ;)

Dolunay BURÇ ya da YÜKSELEN BURCA GÖRE hangi konularda hayatımıza dokunur derseniz;

KOÇ ya da YÜKSELEN KOÇ: Ohhoo bu cephede arzular şelale :))) Hırslı, tutkulu, mücadeleci, hatta alıştığınız üzere koşulları zorlayıcısınız ;) Antin kuntin işlere hevesiniz yüksek! Yani önünüze bir fırsat çıkarsa affetmezsiniz :))) Ama dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmamaya dikkat edin. Fırsatlardan başınız döndüğü için, asıl sevdiklerinizi kaybetme ihtimaliniz olabilir. Ya da yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı ”olmazı” zorlamanız mümkündür. Yani bakın… olmuyorsa ne kendinizi ne başkasını öldürmeyin :) İş konusunda da yeni projeler, yeni fırsatlar, ya da eskiden yapmış olduğunuz bir şeyin uzantısı olarak gelecek olanaklarla karşılaşmanız mümkün. Kiminle dans ettiğinize dikkat edin. Ölçülü riskler alın.

BOĞA ya da YÜKSELEN BOĞA: Başarılı olmak için, kararlı ve yaratıcı olmanız gereken bir zamandasınız. Bitirmeniz gerekenleri hızla ve temiz bir şeklide tamamlayıp,  başlamanız gerekenlere odaklanın. Yeni sorumluluklar almanız, yeni projelere girmeniz hatta yeni bir işe başlamanız bile gerekebilir. Öyle ise içeriğinde mutlaka yapılması gereken düzeltmeler olacaktır. Ya da sizin bu işi iyi yapabilmeniz için yapma şeklinizde, altyapınızda, formatınızda yeni düzenlemelere gitmeniz gerekecektir. Takıp sökmekten, yıkıp yeniden başlamaktan korkmayın! Bizi bir yere taşımayan alışkanlıklar güvenlik unsuru olmaktan çıkıp tehdite dönüşür. Hadi hareketlenin anacım :)

İKİZLER ya da YÜKSELEN İKİZLER: Yaptıklarınızın karşılığını – olumlu ve olumsuz – göreceğiniz, etrafınızdaki insanların da numarasını vereceğiniz bir zaman… Belki hatalarınızla yüzleşecek, belki ödüllendirileceksiniz. Belki doğru atlara oynamış olduğunuz görecek, belki de hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Hiiç takılmayın :) Ne başarıdan, gördüğünüz önemden, aldığınız iltifattan başınız dönsün, ne de yitirdiğiniz şeylerden dolayı kendinizi yitip bitirin. Bu dönem odaklanmanız gereken şey ileri dönük ne yapmanız gerektiği. İyi yaptıklarınızı daha iyi yapın. Yanlışlarınızı da kabul edin ve daha iyisini yapın. HEPSİ BU :)

YENGEÇ ya da YÜKSELEN YENGEÇ: Zamanınızı, kaynaklarınızı, yeteneklerinizi nasıl kullandığınızı dert etmeye başlayacağınız bir süreç! Tercihlerinizin hayat kalitenizi, refahınızı ya da  saygınlığınızı nasıl etkilediğini gözden geçireceksiniz. Öncelikleriniz hakkında ciddi ciddi düşünmeniz gereken bir zaman. Kendinize bir sorun tatlım; Hak ettiğinizden fazlasını mı bekliyorsunuz? Beklentinize uygun mu davranmıyorsunuz? Olmayacak yerden olmayacak şeyler mi bekliyorsunuz? Hiç bir şeyden vazgeçemediğiniz için, yeni olasılıklara hiç fırsat mı vermiyorsunuz? Kendinizi değerli ya da mutlu hissetmek için yine fazla yemek ya da fazla para harcamak krizine mi girdiniz? Tamam ya bu kadar kızıyorsanız okumayın beni :))))

ASLAN ya da YÜKSELEN ASLAN: Kesilmesi gereken kol, bitirilmesi gereken anlaşma, tamir edilmesi gereken fiziksel, maddi ve duygusal her mesele, sağlığınızla ilgili atılması gereken adımlar, ödenmesi ya da tahsil edilmesi gereken tüm hesaplar bu ara masanızın üzerinde… Ve bunun için uzman olan birilerinden – doktor, danışman, avukat, aracı – yardım da almanız gerekebilir. Hayatınızdaki insanların ve yapmış olduğunuz anlaşmaların sizin için değerini gözden geçirmeniz ve duruşunuzu bakışınızı yeniden yapılandırmanız da mümkündür. Böyle durumlarda kaybetme korkusu ile davranmak yerine, elinizden gelenin en iyisini yapıp, gerisini sürece bırakmak en iyisi olacaktır.

BAŞAK ya da YÜKSELEN BAŞAK: En bayılmadığımız süreçlerden biri… Kayıp korkusu, kaybetme endişesi, hastalık ihtimali, istemediğiniz fedakarlıklara mecbur olma duygusu, ve en beteri eli kolu bağlı ve çaresiz hissetme durumu ile karşı karşıya olabilirsiniz. Ama emin olun sandığınız kadar kötü gitmeyecek hiç bir şey :) Lütfen siz sadece elinizden geleni yapın. Yaptıklarınızın pek bir anlamı olmaması ya da size beklediğiniz gibi geri dönmemesi gibi şeylere fazla kafayı takmayın. Bu süreç geçecek ve özlediğiniz huzur ya da  hak ettiğiniz kazanımları alacaksınız. Ama şimdi mız vız yapmadan yola devam etme zamanı. Hadi tatlım, bunu sizden iyi kim yapabilir :)

TERAZİ ya da YÜKSELEN TERAZİ: Kendinizi tehdit altında hissedebileceğiniz, etrafınızda olup biten ve kontolünüz dışında gelişen süreçlerden endişe duyabileceğiniz bir zaman. Aslında durum sandığınız kadar kötü değil sadece HEYECAN VERİCİ :) Bir riski savuşturmak, bir sorunu çözmek ya da bir problemi önlemek için, bir başka riski göze almanız gereken bir zaman. Eğer bir fırsat kaçıyorsa, bir başkasının önünü açmakta olduğundan da şüpheniz olmasın. Yeter ki siz moralinizi düşürüp kaygı bozukluğuna girmeyin. Hadi hadi biraz cesaret :))) Kaybedeceğiniz hiç bir şey yok… Ama kazanmak için arkada bırakmanız gerekenler olabilir.

AKREP ya da YÜKSELEN AKREP: Sorumluluk ve yükümlülüklerinizin değişeceği bir zaman. Konumunuz, zemininiz, sahip olduklarınız, güvenlik alanınız, hayat öncelikleriniz ile ilgili değerlendirme yapmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Görev tanımlarınız ya da statünüzde bazı değişiklikler olabilir. Aile kurmak, ev almak, iş hayatınızda aşama kaydetmek için bir altyapı çalışmasına girmek, bir yatırıma başlamak gibi konular gündem oluşturabilir. Ya da ailenizle ilgili sorumluluklarınızı gözden geçirmeniz, aile üyelerinizin ihtiyaçlarına zaman ayırmanız da gerekebilir. Size düşenin ne olduğunu iyi düşünün. Daha iyisini yapmak istiyorsanız, geçmişten ders alarak davranın ;)

YAY ya da YÜKSELEN YAY: Bu aralar yapacağınız görüşmeler, yazışmalar, tanışmalar, konuşmalar, sizin önceliklerinizde değişime yol açabilir. Yapmak üzere olduğunuz şeyin değeri hakkında bir daha düşünebilir ve başka bir yöne doğru gitmeye ikna olabilirsiniz. Hayat planlarınızda, düşüncelerinizde, kararlarınızda değişiklik yapma zamanı. Alacak verecek işleriniz varsa, bu ara sonuç alabilirsiniz. Yeni iş fırsatları ile de karşılaşabilirsiniz. Yani süreç iyi… Önemli olan sizin bakış açınız ve değerlendirme şekliniz :)

OĞLAK ya da YÜKSELEN OĞLAK: Hesap kesme zamanı… Hayatınızda aksak, bozuk giden ne varsa önünüze koyuyorsunuz. Bedeli neyse ödeyip düzeltmeniz, ya da bu artık işime yaramıyor deyip vazgeçmeniz gereken şeyler bir bir gündeme gelecek. Alacaklarınızı vereceklerinizi tamamlayın. Eğer gurur ya da hırs yüzünden keskin adımlar atacaksanız, BEDELİNE  dikkat edin :) Ama size zarar ya da kayıp getiren bir süreci bitirmenin bedeline fazlaca takılıp, daha beter içeri girmeyin. Yitirme hissi, önemsenmeme duygusu ya da kayıp veya zarar görme korkusu ile değil, sizin için değerli olanları koruma bilinci ile davranırsanız, daha doğru karar alabilirsiniz.

KOVA ya da YÜKSELEN KOVA: Kendi değerinizi bilmek ve bildirmek istediğiniz bir süreçtesiniz. İnsanların size nasıl baktıklarını, ne kadar değer verdiklerini, nasıl fırsatlar sunmaya gönüllü olduklarını da değerlendirmek isteyebilirsiniz. Etrafınızdakilere yüksek beklentilerle yaklaşmanız, umduğunuzu vermeyenleri elemeniz, ya da tavır almanız mümkündür. Yine de abartmamaya gayret edin ;) Geçmişte insan ilişkilerinde benimsediğiniz tutumları masaya yatırıp, kendinizle halleşmeniz ve yeni kararlar alıp öncelikle saptamanız da mümkündür. Duygusal ve maddi yol arkadaşlıklarınıza bakış açınız bu süreçte yeniden şekillenecektir.

BALIK ya da YÜKSELEN BALIK: Hayat veya iş rutinlerinizde ya da sağlığınızı ilgilendiren konularda, bir sürecin kapandığını, artık eskisi gibi davranamayacağınızı biliyorsunuz. Sizi epeydir tüketmiş olan bir sürecin sonuna geldiniz, kapıyı kapatıp çıkmak üzeresiniz. Şimdi tükenmişlik sendromuna girip her şeyi berbat etmenin hiiiç zamanı değil :) Neyi bırakmanız gerekiyorsa – inadınız, korkularınız, alışkanlıklarınız, rahatınız – bırakın. Zira o sizi zaten bırakmış… Haa her şey yoluna girmek üzere de, ucunu bırakan sizseniz o zaman da bu kafayı bırakın :) Bu bir geçiş süreci… Değişene direnmeyin ama yapılması gerekeni de sırf gıcık olduğunuz için görmezden gelmeyin.


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR