• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

2018’de Kayseri’de tekli eğitime geçmeyen okul kalmayacak

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, 2018 yatırım programında bulunan işlerin ihalelerini yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, "Tekli...

GÜNDEM 20.02.2018 11:38:00 0
2018’de Kayseri’de tekli eğitime geçmeyen okul kalmayacak

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, 2018 yatırım programında bulunan işlerin ihalelerini yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, "Tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısı bin 464'tür" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Uygulama Otelinde basın mensuplarını ağırladı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, resmi ve özel okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim ve mesleki eğitim kurumları ile toplam bin 83 kurumda; 19 bin 319 öğretmen ve örgün eğitimde okuyan 300 bin 86 öğrenci ile ilde eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 6 müdür yardımcısı, 10 şube müdürü ve 268 personelle hizmet verdiklerini kaydeden Elmalı, 16 ilçede bulunan ilçe milli eğitim müdürlükleri ve halk eğitim merkezleri aracılığıyla da Kayseri'de hizmet sunduklarını ifade etti. Müdürlük olarak, söz konusu faaliyetleri kesintisiz sürdürmek için büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Elmalı, "Velilerimizin ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını çağın gereklerine göre tespit etmek ve buna göre çözümler üretebilmek için iyi bir işbirliğinin sağlanması çok elzemdir. Öğrenci, öğretmen, veli işbirliği ile yürütülen eğitim çalışmalarında her kesimin üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yapmasıyla hedefine ulaşabilmektedir. Bu koordinasyon ise idarecilerin gayretiyle sağlanmaktadır. Temennimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın değerli öğretmenlerimizin ellerinde, milli ve manevi değerleri benimsemiş olarak yetişmeleri ve bu ülkenin evladı olmanın haklı gururunu yaşamalarıdır. Kalkınma Bakanlığının Orta Vadeli Programında Eğitim Kalitesinin artırılması konulu başlıkta, öğrenciler arasındaki fırsat eşitliğinin artırılması, yönetişim süreçlerinin iyileştirilmesi, öğretmen niteliklerinin artırılması, mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi ve fırsat eşitliğinin artırılması konulu alt başlıkta, ilköğretimde tekli eğitime geçilecektir, eğitimde kademeler arası geçiş yeniden düzenlenecektir, okul öncesi eğitim, beş yaş grubu çocuklar başta olmak üzere yaygınlaştırılacaktır, eğitimde teknolojik içeriklerin geliştirilmesine özel önem verilmeye devam edilecek ve bu içeriklerin eğitim sürecinde kullanımı yaygınlaştırılacaktır, bu teknoloji ile merkezle kırsal arasında fark kalmayacaktır gibi Bakanlığımız Orta Vadeli Kalkınma Programı çerçevesinde kendisine gelecek vizyonu oluşturarak 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı sonunda Türkiye genelinde Tekli Eğitime geçme hedefi belirlemiştir. Bu kapsamda Bakanlığımızca birçok çalışma yürütülmektedir. Bakanlığımıza ayrılan bütçenin, her yıl bir önceki yıla göre daha fazla artırılmasıyla, yatırımlarımızın hızla tamamlanması amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

İL Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmalarına, Bakanlığın hedefleri doğrultusunda devam ettiklerini kaydeden Elmalı, "Kayseri genelin de ikili öğretim yapan 97 binada 144 okulumuz bulunmaktadır. Bu okullarımız Melikgazi, Kocasinan ve Talas İlçelerinde bulunmaktadır. Bu okullardan yaklaşık 20'si kendi eğitim bölgesinden öğrenci alıp kayıt bölgesi dışından öğrenci almayarak tekli eğitime geçebilecektir. Diğer 77 binada tekli eğitime geçiş yapabilmesi için ise arsa temini ve temin edilen arsalara bina yapma çalışmalarımız hızla devam etmektedir" dedi.

Arsa sorunları çözüldü

Milli Emlak Müdürlüğü ve Belediyelerle sıkı bir işbirliğine gidilerek 2017 yatırım programında yer alan tüm yatırımların arsa sorunlarının çözüldüğünü belirten Elmalı, "2018 Yatırım Programında bulunan işlerimizin tamamının ihalelerini, yıl sonu itibariyle bitirilmeyi hedeflemekteyiz. 2017 yılı içerisinde, 3 hayırsever tarafından yaptırılan: Kocasinan İlçesindeki Osman Ulubaş Fen Lisesi, Develi İlçesinde Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Melikgazi İlçesinde Mustafa Çataloğlu İlkokulu tamamlanarak eğitim öğretime başlamıştır. Hayırseverlerle görüşmeler yapılarak yeni protokoller hazırlanmaya ve ilimize yeni yatırımlar kazandırılmaya çalışılmaktır. Bu bağlamda 3 yeni hayırseverle görüşme yapılmış ve protokol hazırlanma sürecine girilmiş, 2 hayırseverle de görüşmeler devam etmektedir. Devlet ve İl Yatırım Programı kapsamında planlanan 8 yatırım tamamlanmış ve faaliyete geçmiştir. 2018 yılı İl Yatırım programında 50 yatırımımız bulunmakta olup bu projeler bakanlığımıza sunulmuş ve bu projeler bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. Önceki yıllara ait olup ihalesi yapılmamış 9 projemiz bulunmaktadır. Yıl içerisinde toplam 34 okulun arsa işlemleri tamamlanmış olup proje aşamasına getirilmiştir. İl Yatırım Programında yer alan yatırımlarımızın proje tutarı 285 milyon TL'dir" şeklinde konuştu.

415 milyon TL'lik yatırım

Elmalı, "Devlet yatırım programında yer alan diğer 11 projemiz için ihaleye esas yaklaşık maliyetleri ve mahal listeleri hazırlanmakta olup 2018 yılı içerisinde ihaleye çıkılacaktır. Devlet yatırım programında yer alan yatırımlarımızın proje tutarı 130 milyon TL'dir. Devlet ve İl Yatırım programına alınan ve Bakanlığımızca onaylanan toplam 63 yatırımın proje tutarı 415 milyon TL'dir. İl Müdürlüğümüzce Yatırım Programı kapsamında, bakanlığımızca onaylanan ve AB ile Dünya Bankasınca finanse edilecek olan toplam 7 yatırım bulunmakta olup bunlardan 3 tanesinin ihale süreci Bakanlığımızca başlatılmıştır. Bu 3 yatırımın 2018 yılında tamamlanması Bakanlığımızca hedeflenmektedir. Diğer 4 yatırımın ise finansman ve ihale öncesi hazırlık işlemleri Bakanlığımızca yürütülmektedir. Yine Bakanlığımızca Maliye Bakanlığı arasında yürütülen "Arsa karşılığı okul yapımı projesi" kapsamında 25 projemiz kabul edilmiş olup, Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satılacak arsa temin çalışmalarına başlanmıştır. Satılacak arsa karşılığında yüklenicilere okul yaptırılacaktır" diye konuştu.

"Tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısı bin 464"

Kayseri'de tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısının bin 464 olduğunu söyleyen Elmalı, "Bakanlığımız tekli eğitime geçiş için tüm çalışmaları hızla yürütürken, bizler de başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Valimiz olmak üzere Belediye Başkanlarımız, Defterdarlık, Milli Emlak Müdürlüğü ve diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde arsa bulmaya ve bulunan arsaların hukuki sorunlarını çözmeye gayret göstermekteyiz. Bu çalışmalar ve planlanan yatırımlar tamamlandığında İl Merkezindeki derslik sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır. İlimiz genelinde resmi ve özel derslik sayımız 12 bin 152'dir. Tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısı bin 464'tür" ifadelerini kullandı.

2018’de Kayseri’de tekli eğitime geçmeyen okul kalmayacak

2018’de Kayseri’de tekli eğitime geçmeyen okul kalmayacak

2018’de Kayseri’de tekli eğitime geçmeyen okul kalmayacak


Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR