• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

2 Bin 545 Engelli Bireyin Kamuya Ataması Yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Kamuda istihdam edilen engelli personelimizin yüzde 89'u son 15 yılda yapılan atamalar sayesinde...

GÜNDEM 24.08.2017 15:53:00 0
2 Bin 545 Engelli Bireyin Kamuya Ataması Yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Kamuda istihdam edilen engelli personelimizin yüzde 89'u son 15 yılda yapılan atamalar sayesinde gerçekleştirilmiştir. İktidarı devraldığımız zaman 5 bin 777 olan kamudaki engelli personel sayımız, bugün atayacağımız 2 bin 545 engelli kardeşimizle 50 bini aşacaktır" dedi.

Engelli vatandaşların kamu kurum ve kurumlarına Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura yöntemiyle yerleştirilmesi töreni ATO Congresium'da gerçekleştirildi. Törende yaptığı konuşmada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti olarak her dönemde engelli vatandaşların problemlerine çözüm ürettiklerini vurgulayarak, "Özellikle bakanlığımın görev alanına giren, engellilerimizin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe alımların sağlanması, girişimciliklerinin desteklenmesine yönelik çok önemli adımlar attık. 15 yıl boyunca engelli kardeşlerimizin istihdamı temel önceliğimiz oldu. Bu bağlamda engelli istihdamının artırılmasına ilişkin birçok teşviki, birçok adımı, tedbiri ve yasal düzenlemeyi hayata geçirdik. Bu adımlar sayesinde kamuda ve özel sektörde engelli istihdamında ciddi bir ilerleme sağladık. 2002 yılı ile 2017 Temmuz ayı arasında 363 bin 458 engelli kardeşimizin istihdamını gerçekleştirdik. bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelerimize erken emeklilik hakkını getirdik" ifadelerini kullandı.

"ENGELLİ PERSONELİMİZİN YÜZDE 89'U SON 15 YILDA YAPILAN ATAMALAR SAYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR"

"Kamuda istihdam edilen engelli personelimizin yüzde 89'u son 15 yılda yapılan atamalar sayesinde gerçekleştirilmiştir" diyen Sarıeroğlu, "İktidarı devraldığımız zaman 5 bin 777 olan kamudaki engelli personel sayımız, bugün atayacağımız 2 bin 545 engelli kardeşimizle 50 bini aşacaktır. İnşallah önümüzdeki dönemde de yapacağımız atamalarla bu sayıyı arttırmaya devam edeceğiz. Bu sene içerisinde ikinci bir atama talebi söz konusu. Yeni bir atama imkanı oluşturulmasının takipçi olacağıma ilişkin söz verebilirim. Ama bu atama olacak mı anlamına gelir mi gelmez mi ilerleyen günlerde bunu sağlamak için inşallah güç birliği, el birliği yapacağız" açıklamasında bulundu.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZLE İLGİLİ ÇOK KAPSAMLI DÜZENLEMELER HAYATA GEÇTİ"

Salı günü imzalanan 4. dönem toplu sözleşme metninde de engellilerle ilgili kapsamlı düzenlemelerin bulunduğunu anlatan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"İlk kez engelli kardeşlerimizle ilgili çok kapsamlı düzenlemeler hayata geçti. Toplu sözleşmede, engelliler için mesleki uyum eğitimine yer verdik. Çalışma alanlarının fiziki imkanlarının engelli kardeşlerimiz için düzenlenmesine yönelik hükümleri ekledik. Kamu konutlarından engelli kardeşlerimize öncelik tanınmasıyla ilgili kontenjan düzenlemesine yer verdik. Benim en çok önemsediğim konulardan birisi, engelli çocuğu bulunan kamu çalışanlarımıza çocuk yardımının arttırımla olarak ödenmesini bu toplu sözleşmemizde sağlamış olduk."

Bakan Sarıeroğlu, LYS'de Türkiye birincisi olup Boğaziçi Üniversitesini kazanan görme engelli Fulya Akkaya'nın da törende bulunduğunu söyleyerek, "Fulya, engelleri ortadan kaldıran şeyin inanç, gayret ve çaba olduğunu bizlere gösteriyor. Biz de başarının anahtarının bunlarda saklı olduğunu biliyoruz ve görüyoruz inanıyoruz" dedi.

"ENGELLİ OLMAK ASLA BİR ÖZÜR VEYA KABAHAT DEĞİL"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise 2 bin 545 engelli vatandaşın atamasının yapılacağını belirterek, "Böylece 2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayısını 51 bin 492'ye çıkarmış olacağız. Yani kamudaki engelli istihdamını AK Parti hükümetleri döneminde tam 9 kat arttırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Kaya konuşmasına şöyle devam etti:

"Engelli olmak asla bir özür veya kabahat değil, insanların engellerinden dolayı ayrımcılığa tabi tutulması açıkça bir insanlık suçu ve büyük bir insanlık ayıbıdır. Asıl tehlikeli ve sorunlu olansa zihinlerdeki engellerdir. Zihinler ve kalpler engelli olmadığı müddetçe aşılamayacak hiçbir engel, çözülemeyecek hiçbir bir sorun kalmayacaktır. Sizler bu anlamda gözleri olup da görmeyenlere, kulakları olup da duymayanlar, kalpleri olup da kavrayamayanlara aslında çok güzel dersler veriyorsunuz. Dünyaca ünlü besteci Beethoven'ın kulakları belki duymuyordu ama o 9. senfonisiyle bütün dünyaya kardeşlik çağrısı yaptı. Ünlü halk ozanımız Aşık Veysel de görme engelliydi ama felsefesiyle insan sevgisiyle bu topraklara yıkılmaz bir çınar bıraktı."

Bakan Kaya konuşmasında görme engelli Şeyma Sevim Saleh'in, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesini birinci olarak tamamlamasını anlattı.

"BUGÜN 495 BİN VATANDAŞIMIZ EVDE BAKIM AYLIĞI ALMAKTA"

Kaya, "Engelli kardeşlerimizin başta sağlık, eğitim olmak üzere her türlü hizmete kolayca erişimini sağladık. bakım ve rehabilitasyon alanında getirdiğimiz yeniliklerle hizmet kalitesini standartlara uygun bir düzeye kavuşturduk. Yaptığımız mevzuat reformlarıyla engellileri yok sayan anlayış yerine engelliye her alanda pozitif ayrımcılık kazandıran bir anlayışı getirdik. Bakıma muhtaç engellilerin kurumsal bakım yerine ev ortamında ailelerin yanında bakımını sağlamak üzere çok önemli tedbirleri hayata geçirdik. Bu adımlar neticesinde bugün 495 bin vatandaşımız evde bakım aylığı almakta. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşlerine tüm engellilerimiz adına teşekkürü bir borç biliyorum" ifadelerini kullandı.

Atama töreninde KPSS'de 98 puan alarak Türkiye 11'incisi olan ve hakimlik sınavını dereceyle kazanarak geçen sene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personeli olan görme engelli Sabit Kılıç da bir konuşma yaptı. Kılıç, engelli istihdamının bireyin hayatına doğrudan ve pozitif etki ettiğini anlattı.

Öte yandan törende Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi mehteran takımı da törende bir gösteri sundu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bakan Sarıeroğlu ve Bakan Kaya'nın, bilgisayar tuşuna basarak başlattığı kurayla 2 bin 545 engelli kamu kurum ve kurumlarına yerleştirildi.

Kızının atandığını öğrenince kızına sarılarak sevinç gözyaşları döken anne Hacer Özseven, "Kırıkkaleliyiz. Kırıkkale çıktı. Cumhurbaşkanımıza ayrıca teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitime memur olarak atandığını söyleyen Eda Fatma Özseven ise "Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum bu fırsatı verdiği için bize. Bu fırsatı veren herkese teşekkür ediyorum çok mutluyum" dedi.

Ataması yapılan konuşma engelli Merve Karakışla'nın babası Turgay Karakışla da kızının Muğla Kamu Hastanelerine atandığını belirterek, Konya'dan geldiklerini ve kızının çok heyecanlı olduğunu ifade etti

2 Bin 545 Engelli Bireyin Kamuya Ataması Yapıldı

2 Bin 545 Engelli Bireyin Kamuya Ataması Yapıldı

2 Bin 545 Engelli Bireyin Kamuya Ataması Yapıldı

2 Bin 545 Engelli Bireyin Kamuya Ataması Yapıldı


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR